sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Kulkurista kotikoiraksi verkkokurssilla + arvonta

Blogi sai mahdollisuuden ottaa osaa Koiruuksien Klubin "Kulkurista kotikoiraksi" verkkokurssille. Ja jokaisella blogin lukijalla on mahdollisuus voittaa itselleen arvonnassa tämä kurssi, ohjeet arvontaan alempana!

Kurssi on rakennettu yhteistyössä Rescueyhdistys Kulkurit ry:n kanssa ja antaa hyviä neuvoja perheeseen jossa ollaan harkitsemassa tai jo otettu kotiin uusi koira. Kurssi painottuu juuri rescuetoiminnan kautta tulevien koirien kotiuttamiseen ja kodinvaihtajien - mutta laaja sisältö antaa myös erittäin hyvää tietoa ja neuvoja ihan yleiseen yhteiseloon koirien kanssa. Kurssin tapa lähestyä asiaa perustuu positiiviseen tapaan kouluttaa koiraa.

Kurssin hinta on vaivaiset 19 euroa - joten hinnan ei luulisi olevan kynnyskysymys kenellekkään. Sisältö on enemmän kuin hintansa väärti. Kyse ei tosiaankaan ole muutamasta ladattavasta pdf-tiedostosta jossa on ylimalkaisesti ranskalaisin viivoin käyty läpi yleisiä asioita - vaan sisältö on todella kattava. Oppiminen tapahtuu helpossa Moodle-verkkoympäristössä jonne kurssin osallistujat saavat kirjautumistunnukset. Osallisuminen ei siis ole paikkaan tai aikaan sidottu vaan materiaalia voi käydä läpi kun itselle on sopiva ajankohta.

Kuvakaappaus audioluennon materiaalista
Kuuneltavaa audiomateriaalia kurssissa on viisi eri luentoa joiden yhteiskesto on lähes kolme tuntia. Koiran kommunikointiin keskittyvä luento on asiaa joka jokaisen koiran omistajan pitäisi kuunnella. Koiran tavat kommunikoida ja rahoittavat signaalit ovat asioita joiden ymmärtäminen on avain koiran kanssa elämiseen. Yleisesti ottaen luennoissa on käytetty selkeää tapaa selittää asiat ja esimerkein havainnollistamista. Sisältö on helposti ymmärrettävää kuuntelijalle, oli oma kokemus ja tieto sitten millä tasolla tahansa liittyen esimerkiksi koiran kouluttamisen termistöön. Audion lisäksi ruudulla pyörii luentomateriaalia jota on helppo seurata luentoa kuunnellessa.

Erityistä kiitosta täytyy antaa siihen että kurssin luennoissa oli avattu myös johtamisoppeja ja sitä miksi nämä tavat koiran koulutuksessa voivat olla hyvinkin vahingollisia. On meinaan melko surullista että jotkut rescuejärjestöt suosivat koiran kotiuttamisessa ja antavat koulutusneuvontaa näitä metodeja käyttäen joiden on todettu ihan tutkimuksissakin olevan vahingollisia koiralle. Kun otetaan vielä lukuun että koira jonka taustoja ei tiedetä ja jolla saattaa olla hyvinkin rankkoja kokemuksia tulisi olla ihan itsestään selvää ettei pelokasta koiraa tule lähteä kouluttamaan alistamalla ja rankaisulla. Vanhentunutta teoriaa johtamiseen ja susien käyttäytymiseen avataan myös hyvin ja kuulija varmasti ymmärtää miksi nämä teoriat ovat sekä vääriä että koiralle vahingollisia. Mistään "koiralle tulee sallia kaikki" meiningistä ei kuitenkaan ole kyse vaan siitä että koiralla tulee olla perheessä johdonmukaisia sääntöjä ja opettaminen näihin tulee tapahtua palkitsemalla koiraa oikeista asioista eikä rankaisemalla ja alistamalla kun koira toimii väärin.

Audiomateriaalin lisäksi kurssissa on kattava tietopankki eri aiheista; materiaalia löytyy opeteltavista perusasioista, kynsien leikkuusta, yksinolon opettamisesta, ulkoilusta. Lisäksi annettaan tietoa aktivoinnista mitä havainnollistaa lyhyet videoklipit asiaan liittyen. Tätä kirjoitettua materiaalia kurssilta löytyy lähes 30 artikkelin verran. Kurssiin sisältyy myös chat-mahdollisuus eli kouluttajaa on mahdollisuus kontaktoida myös näin ja saada lisäinformaatiota tai kysellä neuvoja. Viikottaisissa chat-illoissa käsitellään eri teemoja joista kurssilaiset kouluttajan johdolla voivat keskustella.

Kiitämme erityisesti seuraavia asioita:

 • edullinen hinta
 • laaja sisältö
 • ei vain rescueiden/kodinvaihtajien omistajille - opit ja neuvot sopii kaikille
 • verkkokurssi - opiskele kun aikasi antaa myöden
 • selkeyttä ja esimerkkejä
Ainoa oma miinus kurssiin tuli siitä että oppimisympäristö ei toimi Safari-selaimella mutta tuon sai ratkaistua käyttämällä muuta selainta. 

Kenelle voisin suositella kurssia? Ehdottomasti jokaiselle joka harkitsee kodinvaihtajan tai rescuen hankintaa - ja oikeastaan kaikille kenelle on koira tulossa tai juuri tullut. Kurssin laajan sisällön vuoksi myös kokeneempi koiraihminen saa hyviä vinkkejä ja kertausta. Kokemattomalle koiraihmiselle taas kurssi tarjoaa todella paljon konkreettista oppia sekä auttaa ymmärtämään koiran kommunikaatiota. 

                                                        ARVONTA

Koiruuksien klubi on lahjoittanut blogin arvontaan yhden kurssin! 

 • Arvonta on voimassa 21.12-31.12.2014. 
 • Voittaja arvotaan perinteisellä "osallistujien nimet koirankuppiin" metodilla 1.1.2015
 • Voittajan nimi ilmoitetaan blogin Facebook-sivulla (ellei voittaja tätä kiellä) sekä voittajaan ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti. 
 • Palkintona on yksi (1) osallistumisoikeus Kulkurista kotikoiraksi - kurssille. Palkinnon arvo on 19 euroa. 
        • Palkintoa ei voi muuttaa rahaksi. Palkinnon voi kuitenkin muuttaa Koiruuksien klubin toiseksi kurssiksi. Mikäli valittu vaihtoehtoinen kurssi on arvoltaan vähemmän kuin 19 euroa - voittajalle ei makseta palautusta käyttämättä jäänestä arvosta. Mikäli vaihtoehtoinen kurssi on arvoltaan enemmän kuin 19 euroa, voittaja maksaa Koiruuksien klubille erotuksen. 

Osallistu näin:
 • Jos olet Facebook-käyttäjä, lähetä yksityisviesti inboxiin Tassunpohjia-blogin Facebooksivulle.
 • Voit osallistua myös lähettämällä sähköpostia tassunpohjia@gmail.com
 • Mainitse viestissäsi nimesi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi. 
 • Tietoja ei käytetä muuhun kuin arvontaan ja arvonnan päättyessä viestit deletoidaan - tietoja ei siis säilytetä. Edit 1.1.2015 - arvonta on päättynyt ja voittajalle on ilmoitettu voitosta. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti