sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Vanha stoori - mutta ajankohtainen tänäänkin

Sunnuntaiaamuun herätessä huomasin että Facebookin valloittavassa maailmassa oli jostain syystä lähtenyt taas villisti leviämään yli kahden vuoden takainen Suomen Eläinlääkäriliiton tiedote.  Koin aiheelliseksi ottaa asiaan kantaa sillä koko tämän tiedotteen - eli kaiken pahan alku ja juuri on yours truly. Kerrataanpa koko tapahtumaketju. Asiassa kun on aina enemmän kuin mitä yksi pala koko ketjusta kertoo.

Kuva: Sami Kero / HS - 5.3.2013
Minä ja Dandy 
Tapahtumaketju sai alkunsa tammikuussa 2013. Toimin vielä tuolloin tiedottajana ja hallituksen jäsenenä Kodittomat Espanjan Koirat ry:ssä.  Hesari kontaktoi yhdistystä haluten kirjoittaa Ihmiset-osioonsa jutun. Kyllähän se sopi. Nalli napsahti minulle koska tiedottaja yleensä näitä tekee ja olin juuri sopivasti palannut Espanjasta ja luonani oli kotihoitolainen johon juttu sitten keskittyi enemmän. Jutun voi lukea täältä. 

Suomen Eläinlääkäriliitto otti juttuun kantaa mikä julkaistiin Hesarin mielipidesivuilla sekä heidän omilla sivuillaan - eli tuo ylle linkkaamani tiedote. Yhdistyksen tiedottajana kirjoitin asiaan vastineen. Hesari ei julkaisuut vastineen lyhennelmää enää. Vastine kokonaisuudessaan julkaistiin Espanjan Koirien sivuilla ja Facebookissa - voit lukea sen täältä. 

Suomen Eläinlääkäriliitto kirjoitti myös noin vuosi sitten omassa lehdessään rescuetoiminnasta hyvinkin mutu-tuntumalla - siihen liittyvän vastineen kirjoitin tuolloin ja se löytyy tästä blogista. 

Oma kantani rescuetoimintaan, eläinten laittomaan maahantuontiin, pentutehtailuun ja näiden niputtamiseen samaan kategoriaan on varmasti tullut monellekin selväksi joka on blogiani lukenut. On kuitenkin hyvin surullista huomata toistuvasti että asioista katsotaan vain yhtä puolta ja kommenttia - eikä kokonaiskuvaa. Toivonkin että jokainen tuohon vanhaan tiedotteeseen törmää tutkisi myös koko asian kokonaisuudessaan. Vaikka tuosta on jo se yli pari vuotta aikaa niin asiasta keskustelu on ajankohtainen tänäänkin. Vastuullinen rescuetoiminta ei ole sama asia kuin pentutehtailu ja koirien laiton, määräyksistä piittaamaton maahantuonti.

Mukavaa sunnuntaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti