torstai 7. huhtikuuta 2016

Tuhannen merkin hesylöintiä

Kuvakaappaus hesy.fi - sivuilta
Kuten aikaisemmin bloggauksessa kerroin; olen ehdolla Hesy ry:n hallitukseen. Vuosikokous on 23.4.2016 - mutta palataan tähän ajankohdan erikoisuuteen tuossa muutaman kappaleen päästä. Aloitellaan tuhannella merkillä. Samaan mittaan tämä bloggaus ei takuulla mahdu; onhan tuo merkkimäärä jopa seitsemän twiitin mittainen. Mitä tuohon merkkimäärään pitäisi mahtua on vastaukset kuuteen kysymykseen ehdokkaiden esittelyteksteissä Hesyn sivuilla. Tsekkaa nämä esittelyt Hesyn sivuilta. Toivottavasti saat jotain tolkkua. Sieltä löytyy myös nämä kuusi kysymystä joihin esittelyissä vastausta toivottiin tuhannella merkillä. Siis kaikkiin yhteensä; ei per kysymys. Samalla voit pohdiskella, että jos itse olet äänestävän jäsenen asemassa antaako nuo esittelyt tarpeeksi kattavan kuvan ehdokkaista, heidän aikaisemmasta kokemuksestaan sekä osaamisesta. Tämä kappale muuten sisälsi 919 merkkiä - näin ihan vertailun pohjaksi.

Pakitetaampa vähän mistä koko tuhannen merkin saaga alkoi. Hesyn ehdokasasettelu vaaleihin päättyi helmikuun lopussa. Maaliskuussa Hesy lähestyi ehdokkaita tällä kuuden kysymyksen patteristolla nettisivuille tulevia esittelytekstejä varten. Tällöin jo mainittiin että tila per ehdokas on rajattu tähän tuhanteen merkkiin - mutta tekstiä voi laajentaa linkeillä ulkoisiin sivustoihin joiden avulla voi kertoa itsestään laajemmin. Jo tämä herätti aika paljon kysymyksiä ja mietteitä meissä Pelastetaan Hesy - ryhmittymän ehdokkaissa kuten äänestäjissäkin. Suurimman syyn ihmettelyyn aiheutti se että mistä moinen merkkirajaus - aikaisempina vuosina ei ehdokasesittelyjen pituutta ole rajattu. Miksi nyt? Aikaisempina vuosina esittelyt ovat olleet upotettuina pdf-tiedostoina Hesyn sivuilla ja ovat vieneet 1-2 A4 arkkia per ehdokas. Noh, siinä sitten miettimään että eipä hätä ole tämän näköinen - laitetaan linkkejä ulkoisiin sivustoihin joissa kerrotaan tarkemmin. Itse tein tänne blogiin oman sivun aiheelle jossa vastasin merkkejä laskematta annettuihin kysymyksiin ja linkkasin tämän sivun tynkäesittelyyn. Eihän asiat nyt kuitenkaan näin helpolla voi mennä. Ei aikaakaan kun Hesy lähestyi ehdokkaita uudelleen aiheeseen liittyen. Linkkejä ulkoisiin sivuihin ei sallita sittenkään vaan koittakaahan puristaa kaikki siihen tuhanteen merkkiin! Kyllähän tämä uusi linjaus aiheutti melkoisen mietinnän että miksi? Miksi jäsenille ei haluta antaa mahdollisuutta tutustua ehdokkaisiin kunnolla? Pelastetaan Hesy ryhmä teki kannanoton asiaan liittyen. Vastasiko Hesyn nykyinen hallitus siihen millään tapaa? No ei. Nyt siis jäsenillä on äänestyspäätöksen tueksi hesylöinnin tuloksena maksimissaan tuhannella merkillä tietoa ehdokkaista. Onneksi on google; toivottavasti jäsenet jaksavat etsiä kaikista ehdokkaista tietoa hakukoneiden ja muiden avulla koska jostain syystä Hesyn nykyhallitus ei koe, että avoin ja kattava tieto ehdokkaista olisi tarpeellista.

Kuvakaappaus hesy.fi - sivuilta
Onhan tässä muitakin käänteitä ollut, kokousta odotellessa. Päiväkin julkistettiin Hesyn tiedotteessa ja se on 23.4. Jälleen heräsi kysymys - mitä ihmettä? Kuinka se vuosikokous voi olla 23.4 - kun Hesy on ilmoittanut, että jotta jäsen on äänioikeutettu vaaleissa ja ehdokkaat vaalikelpoisia - tulee jäsenmaksun olla maksettu 29.2 mennessä ja sääntöjen mukaan jäsenyyden on pitänyt kestää minimissään 2 kuukautta? Näin ollen jäsenkokous voi olla aikaisintaan 29.4. No mutta - se onkin 23.4! Asiaa on tiedusteltu Hesystä että kuinka se nyt näin voi olla ja menettääkö 24.2-29.2 välisenä aikana jäsenmaksun maksaneet äänioikeuden ja vaalikelpoisuuden jos ehdolla ovat - vaikka Hesy on aikaisemmin ilmoittanut että 29.2 mennessä pitää asia hoitaa? Onko Hesy vastannut? No ei. Svenska YLEn toimittajakin asiasta teki juttua tänään missä itsekin kommentoin - ja koitti Hesyä tavoittaa asiaan liittyen. Tavoittiko? No ei kuten jutussa kerrotaan.

Reilu pari viikkoahan siis on kokoukseen vielä aikaa. Jos vanhat merkit paikkansa pitää niin eiköhän keskustelua käydä kiivaasti. Uutisiakin odotellaan sillä vuosikokoukseen mennessä pitäisi viimeisimmän AVIn tarkastusraportin olla julki. Ensimmäistä kertaahan ei AVI ole tarkastuksia Hesyssä tekemässä - saas sitten nähdä mitä tuleva raportti kertoo Hesyn tilanteesta. Tärkeää tietoa varmasti jäsenille ketkä kokoukseen äänestämään tulevat. Tätä ja kokousta odotellessa!

Pelastetaan Hesy - kampanja ehdokkaineen sekä kannattajineen toivottelee siis kaikki jäsenet tervetulleeksi omalta osaltaan äänestämään! Meidän ryhmämme ehdokkaiden esittelyt löytyvät sivuiltamme - höystettynä usein kysyttyjen kysymysten vastausten kera sekä bloggauksin - ja lisää materiaalia tulee kokoukseen saakka - ehkä jopa sen jälkeen myös Facebook-sivuillemme. Emme rajoittaneet ehdokkaimme esittelyjen merkkimäärää sivuillamme, me emme hesylöi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti