keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Go Team Rokka!

Mahtava pari tuntinen tänään iltapäivällä Tuomarinkartanossa! Osallistuin tapahtumaan "Koirakansa norsujen puolesta: tukitapahtuma Team Rokalle." Tapahtuman järjesti Nutrolin ja mukana oli lukuisia eri järjestöjä tukemassa Team Rokan toimintaa. Tansanian lämpimät tuulet ja aurinko olivat saapuneet kunniavieraiksi tapahtumaan, parempaa säätä ei olisi voinut kuvitellakkaan!

Mikä Team Rokka?

Team Rokka on suomalainen, käytännön tasolla toimiva luonnonsuojeluorganisaatio. Yhdistys on perustettu vuonna 2012 Toni Laitisen toimesta. Team Rokka toimii Tansaniassa Laitisen johdolla taistellen norsunluun salakuljetusta vastaan ja norsujen puolesta. Rokka on Laitisen kouluttama labradorinnoutaja joka työskentelee isäntänsä ohjauksessa. Team Rokan tavoitteena on myös rakentaa Tansaniaan ja muualle Afrikkaan etsintäkoirien verkosto. Katso tämä video  siitä, miksi Team Rokan työ on niin tärkeää. Lisätietoa löytyy myös yhdistyksen nettisivuilta. 


Sampo Marjomaa & Miikka Ounila
Hieno tapahtuma oli tänään jonka tuotto ohjataan Team Rokan toiminnan tukemiseksi. Ohjelmassa oli Match Show kehiä, näytöksiä ja erilaisia klinikoita joissa pääsi tutustumaan tarkemmin eri harrastuslajeihin. Koiria ja ihmisiä oli paikalla runsaasti ja katseltavaa riitti vaikka paikalle olisi ilman koiraa itse tullutkin. Tapahtuman juontajana toimi Team Rokan tukija Sampo Marjomaa. Ainoa mikä jäi harmittamaan oli, että tapahtumassa ei ollut myynnissä Team Rokan kannatustuotteita. Olisin mielelläni ostanut t-paidan ja sitä ylpeänä kantanut myös omalla tulevalla Tansanian matkalla! Toivottavasti tapahtuma saa jatkoa tulevinakin vuosina.

Itse Team Rokka ei paikalla ollut mutta heitä oli edustamassa Miikka Ounila yhdessä rahakoiransa Jekun kanssa. Ounila piti kiinnostavan puheenvuoron, jossa hän kertoi Team Rokan alkuvaiheista ihan siitä lähtien kuinka pieni labradorinpentunen Rokka valikoitiin tähän vastuulliseen tehtävään mitä nykyään Tansaniassa hoitaa. Ounila esiintyi tapahtumassa myös Jekun kanssa joka onnistui löytämään muutamankin kätketyn satasen. Teki mieli mennä nykimään Ounilaa hihasta myöhemmin kysyäkseni kuinka voisin vaikka meidän Mustista opettaa tuollaisen rahakätköjen noutajan. Tulisi tarpeeseen :) Ounilan kolleega Rikosseuraamuslaitokselta huumeita sekä aseita etsivän koiransa kanssa löysivät myös kätkön lavalta. Mielenkiintoista ja silmän iloa oli seurata näiden työskentelevien koirien ammattitaitoa komeiden virkapukuisten ohjaajiensa vierellä.

Hesy ry:n puheenjohtaja Hannele Luukkainen oli myös avaamassa tapahtumaa. Hannelen puhe nostatti kyyneleen silmäkulmaan siinä vaiheessa, kun hän kertoi vierailleensa useasti vuosien aikana safareilla sekä Keniassa että Tansaniassa. Hannele kertoi havainnoineensa että joka kerta uudella safarilla huomasi sen, että norsujen määrä oli edellisestä kerrasta vähentynyt. Tätä se salametsästys juuri teettää. Meidän lastenlapsilla ei ole enää mahdollisuutta nähdä norsuja kulkemassa Afrikan savanneilla, sillä niitä ei ole enää silloin mikäli salametsästystä ei saada loppumaan. Tästä syystä Team Rokan ja vastaavien norsujen puolesta taistelevien tahojen työ on niin tärkeää. Hannele lahjoitti Team Rokalle värityylilleen uskollisena oranssin matkoiltaan ostamansa pehmonorsun esimerkiksi huutokaupattavaksi yhdistyksen hyväksi. Tapahtumaa oli avaamassa Nutrolinin puolesta myös Anna-Liisa Lundell. Superisot kiitokset heille tapahtuman järjestämisestä.


Kauniina kesäiltana, hyvässä seurassa tärkeän asian puolesta tuli mietittyä myös sitä, että voi olla että tuokin tapahtumapaikka on pian pelkkää kerrostalolähiötä. Pro Tuomarinkylä oli vahvasti tapahtumassa läsnä useammassakin puheenvuorossa eikä syyttä. Tuota luonnon rauhaa huokuvaa harrastekeidasta ei saa hävittää asuintalojen tieltä - sitä mieltä minäkin olen!

Kiitos kaikille tapahtumassa mukana olleille tahoille sekä iso kiitos Team Rokalle työstänne, olette upeita.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti