perjantai 27. toukokuuta 2022

Osa 2

Tuossa noin viikko sitten kirjoitin blogissani kuinka tärkeää on koiraa adoptoidessa varmistua, että tuoja on vastuullinen. Voit lukea tuon kirjoituksen täältä. Tuohon kirjoitukseen oli vinha perä ja motivaattori. Toiminta mikä ei ole vastuullista ja ok - sekä tietenkin tuoda julki asioita rescuetoiminnassa missä siinäkin pyörii jos jonkinmoista suharia. Koskaan ei voi muistuttaa liikaa siitä, että olkaa ihmiset tarkkoina. Kyseinen toimija keneen viittasin edellisessä kirjoituksessa on Rescue Rientola. Pääset heidän FB sivuilleen tästä. Kuten aikaisemmassa kirjoituksessani mainitsin, tämän tahon toiminta on herättänyt paljon kysymyksiä ja epäilyjä. 

Keskustelin eilen henkilön kanssa, jolle oli tullut koira heidän kauttaan. Sydämestä ottaa vieläkin. Koiraa kaupattiin heille Torissa, minibretoni. No tälläistä rotuahan ei edes ole. Koira maksoi 1400 euroa. Pentu menehtyi muutama päivä sen jälkeen kun hänet oli tuotu. Eläinlääkärin kulut epätoivoisista yrityksistä pelastaa koiran henki lähentelee paria tonnia. Koiran omistajan mandaatilla lähestyin Rientolan vetäjää. Screen shotit kertoo karunta kuvaa siitä, millainen tämä toimija on. Koiran omistajalle asia on ollut hyvin raskas. Tottakai. Ja iso menetys taloudellisesti. Ennen yhteydenottoani Rientolaan he olivat tarjonneet korvaukseksi uutta pentua. Varmasti ymmärrätte kaikki, ettei se nyt omistajalle sopinut. Mutta siirrytääs screen shotteihin ja tapaan, miten Rientolan vetäjä kommunikoi. Rientolaan toimintaan nyt kun olen hieman perehtynyt, tämä tapa toimia on heille arkipäivää. Ja tietenkin se, että blokataan lopulta. Vastaavia uhkauksia ovat monet muutkin saaneet osakseen - kuten myös blokkaamista ja moderointia. Rientolan FB sivuilta deletoidaan kommentit, missä kysellään liikaa. Ja mitä tulee tämän koiran tilanteeseen, omistaja tekee rikosilmoituksen sekä AVI ja Ruokavirasto ovat tietoisia. Klikkaa kuvaa niin aukeaa isompana.Kaikki kunnossa mutta omistajan vika kun ei ottanut vakuutusta? Woot?

Mielipaha mainittu.

Bloggarin vikaa kaikki! Ja pieni uhkaus kylkeen. 

Siis häh? Yksityinen eläinsuojelutoimija mikä kauppaa pentuja? Woooot?

                                  Huono tuuri koiralla. Ja omistajan vika. Ikäviä käänteitä. 


                          Oli pakko käydä vessassa välillä. Tämä ei Rientolan mielestä ok.


 
No mitäs mieltä lukijani olette tästä? Peukku ylös vai alas huomiohuoralle?


Olen blokattu. Tähän päättyi keskustelu. Jään odottamaan tuomiotani. 

Missään nimessähän tälläinen keskustelutapa ei ole ok. Eikä tapa toimia. Jään odottamaan innolla poliisin soittoa kiristyksestä tms mistä hän nyt onkaan keksinyt poliisia kuormittaa. Julkista toimijaa saa aina kritisoida sekä epäkohtia nostaa esiin. Fakta. Rescue Rientola kokee nyt elinkeinonsa olevan uhattuna blogini vuoksi. Rescue, eläinsuojelu ja elinkeino ei minun sanavarastossani kuitenkaan ihan samaan lauseeseen mahdu. Puhumme Rientolan kanssa selkeästi eri kieltä. Jos haluatte keskustella turvallisessa ympäristössä kokemuksistanne - tervetuloa blogini Facebook sivuille. Voitte myös sitä kautta laittaa yksityisviestiä. Paljonhan jo yhteydenottoja ja kokemuksia on kertynyt ensimmäisen aiheeseen liittyvän kirjoituksen jälkeen. Ikävää mutta upeaa, että ihmiset uskaltavat puhua vaikka kuinka uhkaillaan. 

Rientolan kehoituksista huolimatta en nyt Tenoja ostanut. Menen pissalla ihan tuonne vessaan taas. Sielä voi lukea vaikka ko toimijan aikaisemmista edesottamuksista vaikka täältä https://vasenkaista.fi/2019/08/perustettiinko-lapsiperheita-auttava-yhdistys-pelastamaan-pieleen-mennytta-yritystoimintaa/.

                                                   Mikään ei voita pientä uhakilua viestinnässä!

Update 30.05.2022 - Rescue Rientola on vaihtanut nimensä Facebookissa. Nykyään löytyy nimellä Rennot rescuekoirat ja kodinvaihtajat. Samalla on osoite vaihtunut Vantaalle. Myös sähköposti vaihtunut, ilmaisessa Gmail-maailmassa tosin edelleen pyöritään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti