sunnuntai 5. syyskuuta 2021

Älä oo tyhmä kun koiraa hankit

Olen koskettanut aikaisemmin jo aihetta blogissani täällä.  Eli asiaa, kuinka helposti ihmiset lankeaa huijauksiin. Hei, kirjoitan juuri sinulle joka näit ilmoituksen Facebookissa että ihana koira annetaan uuteen kotiin (tai joku muu eläin) ihan ilmatteeksi. Usein annettava eläin on pentu, tosi söpö, kivoja kuvia, teksti mikä vähän huonolla suomella kirjoitettu ja halutaan antaa ilmaiseksi. Äkkiä. No valitettavasti tähän ihmisiä lankeaa kuten eilen huomasin. Yhdessä kotia etsivien lemmikkien Facebook ryhmässä oli eilen kirjoitus, jossa yksi tälläiseen langennut ihmetteli, miksi hänelle ei koiraa tuotukaan. Ikävää, että ko ryhmän ylläpitäjä poisti keskustelut asiaan liittyen. Onhan nämä tärkeitä asioita tietää, sillä valitettavasti - näihin langetaan. Marian Banas oli etsinyt koiralleen ottajaa jossain Facebook ryhmässä, kunhan maksat nämä kuljetuskulut. Toki kuljetuskulut tulevat puheeksi vasta siinä vaiheessa, kun alat olemattoman koiran kanssa keskustelemaan. Marian Banas oli helppo huomata huijausprofiiliksi heti. Profiili on vasta luotu, sielä ei ole kavereita ja ko tyyppi väittää olevansa Ikean markkinointijohtaja. No ei ole, googlettamisella tämä selviää äkkiä. Itse en alkuperäistä ilmoitusta nähnyt. Ajattelin kuitenkin, että minäpä tarjoan kotia Marian Banaksen koiralle. Keskustelun screenshotit alla. Sanomattakin lienee selvää että Ikean markkinointijohtaja Marian ei enää vastaa viesteihini. 

Siis ihan oikeasti ihmiset. Jos te haluatte koiraa hankkia, niin eikö teillä yhtään soi kellot näiden huijareiden kanssa ja sitten itkette, kun meni rahaa? Olen vihainen teille, jotka olette valmiita ottamaan koiran jonkun hämärän FB ilmoituksen perusteella tietämättä koirasta sen tarkemmin. Siis hei, koira on iso sitoumus vuosiksi eteenpäin. Uutta kotia etsivän koiran pitää ja uuden perheen pitää olla match. Oli kyseessä huijari tai ei. Ettekö te yhtään googleta, halua puhua koiran nykyisen omistajan kanssa tai mitään? Ette ilmeisesti monetkaan teistä, sillä näitä huijareita ei olisi ilman markkinaa heille. Siis ihan oikeasti - jos haluat lemmikkiä hankkia niin otahan nyt itseäsi niskasta kiinni siinä kiimassasi. Kukaan järkevä ihminen ei hanki lemmikkiä muutaman viestin perusteella. Kukaan järkevä taho ei anna eläintään eteenpäin muutaman viestin perusteella. Ihan lähtökohtaisesti. 

Etiäpäin. Eli minä laitoin viestiä tälle Marianille ja kyselin koiraa luettuani Facebookissa, että hän on huijannut muita. Koko keskustelu alla missä tarjoan koiralle kotia. Edelleen en jaksa kuin ihmetellä, että ihmiset lankeaa näihin. Jaksan myös ihmetellä sitä, miten tyhmiä nämä huijarit ovat. Tosin huijattavat ovat tyhmempiä. Huomatkaa, että huijari kysyy nimeäni vaikka chattaan hänen kanssaan. Annan hänelle nimen, mikä on lähellä omaani. Ei tajua. Kotiosoitteekseni minne koira toimitetaan annan Espoon pääpoliisiaseman osoitteen, huijari ei tajua edelleenkään. Ja tsiigatkaa lasku. Petexpress on Marianin mielestä kauheen hyvä firma. Tosin firman laskussa ei ole y-tunnusta eikä sitä löydy yritysrekistereistä. Varoituskelloja joka paikassa mutta silti näihin langetaan, koska se koira on söpö ja mä haluun just nyt koiran. Sitten itku kun oho meni rahat eikä koiraa tullutkaan ovelle. Guess what, ei sitä koiraa koskaan ollutkaan. 

Klikkaa kuvia niin näet ne isompana ja saat selvän, mitä niissä lukee paremmin. 

Ikea, miksi en löydä Marianin tietoja mistään teidän yritysinfoista? Markkinointijohtaja on kuitenkin aika iso tuoli istua? Ja siis hei, oliko teidän pääkonttori siis Jyväskylässä?Ja kyllä, ilmoitin asiasta ja feikkiprofiilista joka huijaa ihmisiä Facebookille. Vastaus tässä. 

Jos laskun on allekirjoittanut upseeri, niin pakkohan sen on olla luotettava!

Ja muuten PS. Tämä kuljetusmaksu minkä maksatte olemattomasta koirasta on vain etumaksu. Nyt näillä scammereilla on teidän tiedot! Ja valot voisi olla vähän päällä enemmän myös sielä FB ryhmissä, ketkä julkaisee näitä ilmoituksia kotoa etsivistä koirista. Moderaattorien kai pitäisi olla olemassa juurikin esim näistä syistä mutta jatkuvasti vaan näitä ilmoituksia on. Ihan läpi menee - modet - googlettakaa ny ees vähän. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti