maanantai 24. helmikuuta 2014

Nikan elämässä kotihoitolaisena taas pari päivää eteenpäinEli eipä tässä kauheasti ole uutisoitavaa sitten ensimmäisen Nika-päivityksen. Edelleen aivan ihana koira. Vapautuu joka päivä enemmän, olemaan oma itsensä.

Tänään aamulla jännitti hieman lähteä töihin koska Nikalla oli nyt ensimmäistä kertaa yksinoloa pidempään, reilun viiden tunnin ajan kun aikuiset lähti töihin, lapset kouluun. Tai eihän meillä nyt koskaan olla täysin yksin koska muut koirat ovat paikalla kuitenkin. Hienosti oli kuitenkin mennyt, eipä Nika ole osoittanutkaan aikaisemmin käytöksellään että olisi eroahdistukseen taipuvainen tms. Mitään tuhoja Nika ei yksin ollessa tee, eikä muutenkaan. Keittiön tasoille nyt koittaa välillä hypeksiä katsomaan josko sielä olisi jotain kivaa syötävää jätetty lojumaan. Kengät, huonekalut - mikä tahansa koiran ulottuvilla oleva saa rauhassa olla. Ja tosiaan - ei tule pissoja sisälle.

Nika viihtyy kyllä hyvin tuossa piha-aitauksessa tutkimassa hajuja ja vähän kuoputtamassa maata. Keksi että voi myös koittaa keskustella sisällä olevien kanssa jos pikkuikkuna on auki :D Haravointihommissa oli mukana tänään ja kovasti halusi osallistua pihan kunnostukseen.

Eilen Nika ja Arturo kävivät ulkoilemassa Korson koirapuistossa - Kalmuurin tai Sokevan puistoksi paikkaa sanotaan myös. Tykkään itse paikasta kovasti sillä sielä uudistettiin aidat joku aika sitten ja samalla tehtiin eteiset. Eteinen on loistohomma koirapuistoissa, helpottaa huomattavasti puistoon tulemista ja lähtöä eikä tarvitse pelätä että portin aukaistaessa joku koira pääsee livohkaan. Kauhea paikka tuo olisi jos koira karkaisi - vieressä kuitenkin heti tie sekä junarata.

Nika nautti kovasti puistossa olemisesta ja muiden koirien kanssa leikkimisestä. Täytyy viedä hänet uudelleenkin. Nikalla alkaa myös olla tuo luokse tuleminen käskystä jo melko hyvin hallussa - ainakin jos kutsujalla on nami mukana. Omaa äidinkieltään (jos ei koirakieltä lasketa) espanjaa ymmärtää hyvin ja tottelee peruskäskyjä; aqui, vamos... Eli jonkunlaista koulutusta on ollut, senhän nyt tosiaan näkee monestakin asiasta.

Nikassa on kyllä aivan ihana puoli se että vaikka on nuori koira ja energinen - rauhoittuu silti todella hyvin aina sisällä ollessa omalle paikalleen. Siinä sitten makailee kaikessa rauhassa, turhia hötkyilemättä. Eikä hötkyile autossakaan - hyppää tottuneesti takapenkille istumaan ja rauhallisesti matkustaa maisemia ikkunasta katsellen.

Nikan kodinhakuilmoitusta päiviteltiin hieman tuossa myös, uusia kuviakin sinne varmasti ilmestyy vielä. Toivottavasti koti löytyy pian!

Espanjan Koirat yhdistyksellä on myös muita koiria Suomessa kotihoidossa joihin pääsee tutustumaan ennakkoon. Kannattaa katsoa läpi nämäkin! Ja tietty kaikki vielä tarhoilla Espanjassa kotia odottavat koirat myös.

Kuulumisia lisää taas myöhemmin.2 kommenttia:

 1. Siis aivan ihastuttava koira! Olen täällä lukenut lumoissa näitä tekstejä ja käynyt katsomassa koiran sivuja jo ainakin kymmeniä kertoja! Ilmeisesti asustelee jossain Korson lähettyvillä, kun tuttu koirapuisto oli tekstissä! Itselläni ei tosin ole koiraa, mutta siskon cottonin kanssa on tuolla puistossa kirmattu! Sellainen ohimenevä kysymys, että onko pienten koirien puoli myös uudistettu "eteisellä"? Kun viime kerta koirapuistossa taisi olla syksyllä.. Ja kommentin päätteeksi vielä runsaasti haleja Nikalle ja toivottavasti tämä koira saa kodin mahdollisimman pian, niin lutupallo kyllä on!! <3 Itse tahtoisin kyllä tämän hauvan, mutta valitettavasti oma elämäntilanne ei tule vastaan tässä asiassa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienten puolella ei taida Korson puistossa eteistä olla, ainostaan siinä isojen puolella.

   Nika kiittää haleista :)

   Poista