lauantai 13. syyskuuta 2014

Pentu tuli taloon!

Perheemme on lisääntynyt! Oikeastaan lisääntyminen tapahtui jo lähes kaksi viikkoa sitten, 3.9. Silloin kävimme Malagan lennolta hakemassa kotiimme kotihoitolaisen, tai kotikokelaan, miten sen nyt ottaa. Olimme katselleet pidempään jo Galgos en Familian tarhalla olevaa pentusta ja miettineet onko tässä meidän uusi koira. Ihan suoraan emme uskaltaneet adoptiopäätöstä tehdä vaan halusimme hieman katsella kuinka muut koiramme ottavat vastaan noin nuoren koiran ja vasta sitten päättää onko hän meidän koira vai ainoastaan opettelemassa kotihoidossa kotikoiran elämää. Ihan näin nuorista kavereista ei meidän koirilla ei juurikaan kokemusta ole mutta hienostihan tässä on mennyt.

Pentu johon ihastuimme oli nimeltään Silver (tai Sylver, kumpaakin käyttivät) ja ollut tarhalla lähes ikänsä. Arvioitu syntymäaika oli maaliskuu 2014 ja koira oli löydetty pienenä roskiksesta. Sinne oli joku päättänyt koiranpennun heittää. Onneksi löytyi ja pääsi tuonne Galgos en Familian tarhalle, hyvään hoitoon. Galgoahan tuossa on mutta on hyvinkin mahdollista että mixiin on mennyt mahdollisesti ehkä pointteria. Katsellaan millainen hänestä kasvaa! Painoa on nyt 14kg ja korkeutta noin 45cm. Nyt hän on sitten täällä meillä. Nimikin vaihtui sillä vaikka Silver on hieno nimi, se ei oikein tuntunut sopivan suomalaiseen suuhun. Huviksemme heitimme että "se on sitten Musti" ja Mustiksi jäi. Musti Da Silva, espanjalaisia sukujuuria kunnioittaen.

Saapumispäivänä
Musti on kyllä uskomattoman oppivainen poika. Rohkea ja reipas, todella ihmisrakas ja iloinen. Oppimiskyky on huikea. Nuoren koiran halusimme adoptoida myös siksi että pääsee itse kouluttamaan koiraa ihan alusta lähtien kun koira on "tabula rasa". Ihan ensimmäisenä vuorokautena Musti oletti että sisällä on tietty paikka telkkarin edessä minne pitää pissata, mutta nopesti hiffasi ettei vessa ole siinä - vaan ulkona. Vahinkoja sattuu vielä eikä osaa ulos pyytää itse, mutta kun tarpeeksi usein ulos pääsee niin sinne osaa asiansa heti tehdä. Samoin oppi muutamalla harjoituskerralla käskysanan istu. Remmikäytös on hienoa ja osaa jo istua ilman käskyäkin viereen odottamaan jos haluan tehdä ohitusharjoituksia muiden koirien mennessä lenkillä ohi. Sama homma ruokakuppien jaossa, tietää oman ruokailupaikkansa ja istuu siihen odottamaan että kuppi tulee. Mahaan käsky alkaa myös olla hallussa. Yksinoloja harjoitellaan myös kovaa vauhtia ja mallikkaasti edetään.

Onhan se hassu ja villi :D Saa pentuhepuleita välillä ja nurmikon mättäät vaan lentelee kun vetää pikomia ympäri pihaa. Tykkää juoksennella ja noutaa leluja sekä niiden kanssa touhuta, kaivaa kuoppia ja tutkiskella asioita. Mustin tulevaisuudelle on suunnitelmia ehkä osallistua rally-toko kurssille tai vastaavalle, varmasti tykkäisi ja omistajatkin oppisivat uusia juttuja.

Mustin elämää ja kasvua seurataan blogissa jatkossakin. Olemme onnellinen pentuperhe!

Video tarhalta Mustista.
Mustin toi Suomeen Kodittomat Espanjan Koirat ry.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti