tiistai 15. joulukuuta 2015

Joulumieltä Kreetalta & Viipurista

Viipurin Koirat ry - vahtikoira mukana :)
Kävin viime viikonloppuna Viipurin Koirat ry:n ja Kreetan kodittomat eläimet yhdistysten yhteisillä joulumyyjäisillä. Kiitos tapahtuman järjestämisestä näille tahoille! Harmikseni nämä taisi jäädä vuoden ainoiksi myyjäisiksi ihan aikataulullisista syistä, yleensä olen koittanut suosia vastaavia tapahtumia mahdollisimman paljon sillä mikäs sen parempaa kuin tukea shoppaillessa kodittomien eläinten auttamiseksi työtä tekeviä tahoja jotka omalla ajallaan puunaavat ilta tolkulla myyjäisiin myyntiin käsitöitä, leivonnaisia ja vaikka mitä! Mukaan tuli tällä kertaa hieman herkkuja sekä lämmikehaalari äitini pikkukoiralle.

Elizabeth Iliakis
Paikalla oli myös vieras Kreetalta, Noah's Little Ark tarhan vapaaehtoinen Elizabeth Iliakis. Tilaisuus oli pakko käyttää hyväksi ja vaihtaa muutama sananen heidän työstään Kreetalla ja muutenkin. Elizabeth kertoi hyvinkin samanlaista tarinaa mitä monelta muultakin vapaaehtoisilta kuulee tarhoilta ympäri Eurooppaa. Tilanne ei ole hyvä. Heidän tarhallaan on tällä hetkellä noin 350 koiraa. Lisääkin apua tarvitsevia koiria olisi mutta resurssit ei loputtomasti veny. Tietenkin paljon Suomessakin puhuttanut Kreikan todella kehno taloudellinen nykytila pakotti kysymään että näkyykö tämä koirien hylkäämisen lisääntymisenä - ja kuten arvata saattaa niin näkyyhän se. Elizabeth kuitenkin kertoi Kreetan tilanteen olevan taloudellisesti manner-Kreikkaa paremman johtuen turismista ja maatalouselinkeinosta. Elizabeth myös kiinnitti Suomessa huomiota samaan asiaan kuin moni muukin ulkomaalaisvieras, varsinkin ihmiset jotka vapaaehtoistyötä juurikin kodittomien koirien kanssa tekevät kotimaassaan. Suomessa ei ole katukoiria! Hämmästyttävää ehkä meidän mielestä että joku kiinnittää huomiota asiaan mitä me täällä emme juurikaan ajattele. Ymmärrettävää kyllä että jos asut maassa jossa vapaana kulkevat koirat - oli ne sitten omistettettuja tai kodittomia ovat hyvin tavallinen näky niin tämän  tavallisen ilmiön puuttumiseen kiinnittää huomiota. Siitäkin huolimatta että tilanne kodittomien eläinten kanssa on Kreetallakin huono, Elizabethia ilostutti luonnollisesti suomalaisen yhdistyskumppanin tuki asiassa. Saksalaiset ovat heille myös tärkeä yhteistyökumppani sillä sinne adoptoidaan paljon koiria Kreetalta. Asennemuutoksesta eläinsuojelutyötä kohtaan Elizabeth myös tyytyväisenä mainitsi että selkeää parannusta on nähtävissä. Ennen kodittomia koiria auttavat nähtiin vähän surullisina vanhoina piikoina joilla ei yleisen näkemyksen mukaan ollut mitään muuta tekemistä kuin hyysätä eläimiä ja työtä pidettiin vähän höpsähtäneiden hommana. Nykyään asenteet ovat muuttuneet ja työtä pidetään tärkeänä, tuttavat kiittelevät vapaaehtoistyötä tekeviä sen sijaan että pitäisivät sitä hössötyksenä.

Kaiken kaikkiaan oli siis oikein mukava tapahtuma, jossa shoppailun ja juttelun lisäksi pääsi myös hellittelemään useampaakin koiraa.  Etsijäkoiraliitto ry oli paikalla esittelemässä toimintaansa sekä muistuttelemassa varovaisuudesta -  heillä on pian edessä vuoden vilkkain päivä raketteja säikähtäneitä lemmikkejä etsimässä. Itselleni tapahtumassa oli parasta antia tuo keskustelu Elizabethin kanssa - glögiä enemmän sielua lämmittää ihmisten yhtä köyttä vetäminen koirien hyväksi yli maarajojen ja on aina hienoa päästä juttelemaan uusien ihmisten kanssa joille samat asiat on lähellä sydäntä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti