tiistai 2. helmikuuta 2021

Mattovinkki koiraperheeseen

Oletko kaivannut kotiisi mattoa mikä on helppo pitää puhtaana? Mattoa, mikä ei kaipaa sen kummempaa pesua jos koirallasi sattuu vahinko? Onko sinulla pentukoira tai sisäsiistiksi opetteleva joka aiheuttaa harmaita hiuksia kun jatkuvasti saa olla pyykillä tai hirvittää, meneekö matto pilalle? Odotatko kotiisi kodinvaihtajaa tai rescuetaustaista koiraa ja pohdit, voiko mattoja edes lattialla pitää jos se pissaa kaiken alkuunsa? Etsitkö sellaista mattoa minkä kanssa ei tarvitse olla niin justiinsa mutta näyttää kuitenkin kivalta ja kuoseissa löytyy? Jos näin, niin jatka lukemista. Ehkä vinkistäni on hyötyä! 

Muutin lokakuussa uuteen kotiin. Mattoasia mietitytti, sillä olin hetken ehtinyt elää koirattomana edellisten menehdyttyä. Odotimme kuitenkin innokkaasti perheenlisäystä, sillä Otto oli saapumassa meille Romaniasta. Oton ensihetkistä kotona voit lukea täältä. Uuteen kotiin aina kun muuttaa, on kiva hankkia uusia juttuja. Ja kun vanhasta muuttaa, tulee usein tehokkaasti heitettyä vanhaa, kulahtanutta tavaraa pois. Näin kävi minullakin. Matot oli yksi sellainen, mistä hankkiuduin eroon. Muutama kevyt jäi, sellainen mitä on helppo pestä pesukoneella. Uuden kodin ruokailutila mikä on yhdistetty olohuoneeseen jäi kuitenkin matotta. Kyseinen tila meilläkin - kuten varmasti monessa muussakin kodissa on tavallaan kodin keskus ja kyllä se vaan mattoa kovasti kaipasi. 

Mietin siinä aikani, että kannattaako tuohon nyt mitään niin hankkia kun Otto on tulossa. Rescuetaustainen kun hänkin on, niin mitään takeitahan ei ole sisäsiisteydestä tai siitä kauanko sen opetteluun menee. Pentukoirien omistajalla varmaan samat mietteet kun pentua kotiin odotellaan. Mattopyykistä tuskin tykkää kukaan. Sitten silmiini osui mainos vinyylimatosta. Vinyylimatto ei ollut itselleni ollenkaan vieras asia, sillä vielä asuessani aikaisemmin ex-puolisoni kanssa isohkossa ok-talossa ja koiriakin oli viisi, meillä rempattiin talon yleiset alueet vinyylimatolla. Kokonaisten lattiapintojen päällystykseen se oikeasti on tarkoitettukin, siinä missä laminaatti, laatat tai parkettikin. On kestävä ja helposti puhtaana pidettävä sekä mikä parasta, se ei luista koirien tassujen alla. Moni koiran omistaja on kovasti pohtinut esimerkiksi mitä tehdä laminaatille, kun koirat siinä liukastelee. Monelle rescuetaustaisen omistajalle varmasti tuttu asia - koirat eivät ole tottuneet liukkaisiin lattiapintoihin ja niitä kohdatessaan voi kulku olla melkoisen pelottavaa ja haparointia. Ainahan ei ole mahdollisuutta uudistaa koko asunnon lattioita. Laminaattimatosta voi kuitenkin tehdä palasella toimivan ja kivan yksittäisen maton kuten sattumalta huomasin!

Tosiaan Ottoa kotiin odotellessa uudessa kodissani tuijottelin paljasta lattiapintaa miettien, että kyllähän tuohon jotain pitää hankkia. Ajatuksiani lukeva sosiaalisen median markkinointi putkauttaa Facebook feediini mainoksen vinyylimatosta. Siinä se oli. Ajattelin että minä tuosta vieressä olevasta Bauhausista haen sitä parin metrin pätkän olohuoneen matoksi, hinta kokonaiset 29eur. Joten syteen tai saveen - testataan. Onnistunut ostos, oma kuvan mattomme on tätä mallia. Näitä erilaisia kuosejahan on vaikka kuinka, itse tykkään väristä ja kuvioista. Ja ovat aidon näköisiä - aikaisemmassa kodissamme olleita vinyylimatoilla päällystettyjä tiloja yksi jos toinenkin erehtyi luulemaan oikeaksi laataksi ja laminaatiksi. Oli onnistunut päätös tuo ostos. Vinyylimatto on kivan tuntuinen jalan alla oli kyse ihmisestä tai koirasta. Koirat ei liukastele. Se näyttää kivalta ja mikä parasta - jos siihen koiralta pääsee pissat tai kakat niin sen kun korjaat pois ja puhdistusaineella pyyhkäiset. Tai mitä tahansa siihen nyt kaatuukin niin ei tarvitse miettiä, että missäs tämän nyt saa pestyä ja kuinka paljon maksaa maton pesu pesulassa. 

Eli ihan vinkkinä tämä vaan! Otto osottautui lähes sisäsiistiksi, pikkuvahinkoja silloin tällöin sinne tänne. Kyseinen vinyylimatto on nyt meidän keittiötilan matto, sillä siellä nyt matot aina saa tahraa ruokaa tehdessä ja kahvia keittäessä. Ei tarvitse kuin pyyhkäistä ja se on siinä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti