keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Hyvää uutta vuotta! (mutta eihän tämä kivaa ole)

Joooooooo. Koiraihmisten varmaan vuoden pahin päivä on täällä. Onneksi on Facebook - ainakin vertaistukea löytyy. Ollaan tuossa juteltu mitä kukakin huudattaa stereoistaan tai koneeltaan tänään jotta tuo pauke ei niin sisälle kantaudu. Itsellä menossa vanhan ajan muistelut industrialgoottina; Skinny Puppy & Assimilate pauhaa parhaillaan, seuraavan vuorossa Ministry & Stigmata. Nine Inch Nails on takuulla soittolistalla tänään - se on muuten se NIN nokkamies Trent Reznor kuulkaa vinttikoiramiehiä. Auttelee kovasti entisiä ratagreyhoundeja ja on adoptoinutkin pari. Respect.

Pippa ja hotellin mukava sänky
Meidän koiraperheestä osa on muualla tänään. Puoliso otti ja lähti Artun ja Pipan kanssa Hilton Hotel Airportiin. Eivät todellakaan ole ainoa koiraperhe sielä raketteja paossa. Tuttujakin sielä on - ja hotellissa melkoinen koirapopulaatio tänään. Kentällä eikä sen läheisyydessä saa ampua raketteja ja tietty hotelli on täysin äänieristetty koska on kiitoradan vieressä. Koiraihmisten turvasatama uudenvuoden aattona siis. Hinta ei todellakaan ollut paha, 99 eurolla lähti huone kun ajoissa varasi. Sen väärti että koirien stressi ei iske. Pippa meillä se pahin stressaaja on, Arttu on ollut ihan ok aikaisempina vuosina. Syy miksi Arttu on sielä on viikonloppuinen tapaturma josta kerron lisää joskus. Arttu ei kaipaa nyt ollenkaan paukestressiä koska on toipilaana. Siksi hänkin vaihtaa vuotta hotellissa.

Olen kotosalla nelistään Mäyrän, Mustin ja Jimin kanssa. Ihan ok on mennyt mutta onhan noita pahojakin hetkiä ehtinyt olla jo aika monta vaikka kello on vasta 2000. Pauke lähenee ja loittonee - ja kun lähenee on koirien stressitasot pilvissä. Musti-pentu on onneksi aika ok. Luut on syöty ja odotellaan aamua. Pahin eli 0000 aika on vielä edessä.

Olisihan se kiva että ihmiset noudattaisivat ensinnäkin annettuja aikoja milloin saa ampua raketteja, huomioisivat muutkin ja siivoisivat jäljet. Surullista tietty on että monet koirallisetkaan ihmiset eivät tajua varautua ja usko varoituksia. Pikku hiljaa alkaa eri kanavista tuppaamaan eetteriin ilmoituksia karanneista koirista "säikähti raketteja". Yleensä aina sanovat että "ei se ennen ole". Missään tapauksessa ei koiraa pitäisi ottaa mukaan kun raketteja ammutaan. Eikä antaa kulkea vapaana edes aidatulla alueella. Näitä sattuu joka vuosi ihan järkyttäviä määriä kun pelästyneet koirat on ottaneet hatkat. Huomenna on etsijäkoirilla keikkaa niin että riittää. Onneksi ovat olemassa.

Paukkeesta ja stressistä huolimatta - oikein mukavaa alkaa vuotta kaikille! Blogi palaa asiaan heti huomenna Facebook-sivuillaan. Huomenna:  Arvontalaulu raikaa, on arvonnan aika, kelle nalli napsahtaa, nalli napsahtaa… (Kummeli). Huomenna on siis luvassa blogin arvonnan voittajan selvittäminen - ja nimi julkaistaan sielä FB-sivulla sekä tietty voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti myös. Arvontaan ehtii vielä osallistua kunnes vuosi vaihtuu - lue tiedot täällä! 

Meillä pauhaa nyt Nine Inch Nails You Tubessa.  Odotellaan että tämä päivä sekä vuosi on loppu ja uusi vuosi alkaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti