torstai 28. toukokuuta 2015

Lounaaksi Leftovers

Otin kolleegan mukaan lounasseuraksi tänään Kanneltaloon. Perinteisen lounaan sijaan ohjelmassa oli jätteitä - Leftovers. Tarkemmin sanoen kävimme Kanneltalossa tutustumassa Heidi Strengellin valokuvanäyttelyyn Leftovers II joka avautui eilen.

Näyttely jatkaa samalla teemalla kuin edeltäjänsä, kertomalla koskettavin ja tehokkain kuvin hyljättyjen koirien kohtaloista Espanjassa. Kuvia varten Strengell on vieraillut eri turvatarhoilla Espanjassa, paikoissa joiden kautta koirilla on mahdollisuus löytää uusi koti ja joissa koirista huolehditaan. Strengellin kokoelmasta löytyy kuvia myös kunnallisilta tarhoilta, perreroilta, joissa koirat lopetetaan jos omistajaa ei hakemaan kuulu eikä kukaan koiraa halua lunastaa itselleen. 

© Heidi Strengel
Strengellin kuvista välittyy siitä huolimatta että koirien tilanne on hyvin ahdistava - pilkahdus toivoa. Kuvat eivät kerro pelkästään tarinaa hyljätyistä koirista vaan myös ihmisistä koirien takana. Niistä uskomattoman sydämettömistä metsästäjistä joille koira on vain kulutustavara jonka voi tuikata tuleen kun sitä ei tarvita enää - ja niistä perheistä jotka syystä tai toisesta hylkäävät koiransa tappotarhalla odottamaan lopetusta. Myös toisenlaisten ihmisten kohtalot välittyy kuvien kautta - heidän ketkä ovat löytäneet oman kutsumuksensa ja tarkoituksensa elämään koirien auttamisesta. Aina kun on hyviä ihmisiä - on myös toivoa. Jätteet ovat aarteita toisille.

Heidi Strengell itse kiinnostui perehtymään aiheeseen tarkemmin adoptoituaan hyljätyn koiran Espanjasta ja tuo nyt taiteensa kautta tämä sanomaa meidän eteen taidokkailla kuvillaan. Myyntituotoista saaduista tuloista puolet Strengell lahjoittaa koirien auttamiseen Espanjassa. Espanjan tilanne on koskettanut taiteilijaa ja se näkyy töissä, sanoissa ja teoissa.

Näyttelyyn voi tutustua 12.6 saakka Kanneltalossa jonne pääsee kätevästi autolla, bussilla ja junakin tulee viereen. Näyttely on ilmainen. MTV uutisoi aiheesta 26.5 - mukana myös Heidin haastattelu - tutustu täällä!
© Heidi Strengell

3 kommenttia:

 1. Kamalaa noiden hylättyjen koirien tilanne :'( ! Itse ottaisin hylätyn koiran, jos vain minulla olisi mahdollisuus sellaiseen. Koira saisi hyvän loppuelämän kodin, jossa sitä rakastettaisiin! Koira saisi juosta irti täällä maalla ja kavereitakin olisi paljon

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä sinullakin on joskus mahdollisuus! Siihen asti voi auttaa kodittomia eläimiä monilla tavoin. Jos ei voi antaa kotia - ehkä voi toimia kotihoitajana? Tai lentokummina jos esim Malagaan tai Romaniaan matkustaa? Tarviketukea voi antaa ja lahjoitaa. Helpoin ja tärkein tapa auttaa on jakaa tietoa kodittomien koirien tilanteesta. Vaikka jakamalla tämän bloggauksen ja kehoittamalla kavereita menemään katsomaan Heidin näyttelyn. Kaikki apu on tärkeää ja pienistä puroista kasvaa iso virta!

   Poista
  2. Totta! AINA voi auttaa jotenkin ja yksi TÄRKEÄ keino on JAKAA tietoa!! Moni kun ei sitä tee, niin helppo juttu..
   JAKOON VAAN!!

   Poista