tiistai 23. helmikuuta 2016

Joku erityinen

Mainoksen stara (kuva: Dogs Trust)
Special Someone. Joku erityinen. Mielestäni aivan loistava kampanjateema jota englantilainen Dogs Trust organisaatio on lähtenyt toteuttamaan. Kampanjalla halutaan nostaa tietoutta kodittomien koirien asemasta ja rohkaista koiraa harkitsevia miettimään kodin antamista kodittomalle koiralle. Erityisesti kampanja haluaa nostaa esiin hiljaiset sankarit eli he - tai me - jotka koiran ostamisen sijaan antavat kodin kodittomalle. Erityisiä ihmisiä jotka ottavat kopin asiasta josta voi tulla isokin haaste, koira jonka taustaa ei tunneta missä voi olla taustalla hyvinkin kipeitä kokemuksia. Hyvin usein kun puhutaan eläinsuojelutyöstä tai rescuetoiminnasta niin huomio kiinnittyy organisaatoiden työntekijöihin ja vapaaehtoisiin. Heille satelee kiitosta hienosta työstä mikä toki onkin aivan paikallaan mutta myös koiran omistajat ansaitsevat ansaitsevat yhtä lailla hurraa-huutoja. Omistajat ovat ne jotka tekevät päätöksen siitä että omaan perheeseen tulee uusi jäsen. Omistajat ottavat elämäänsä uuden jäsenen jonka kanssa saattaa tulla eteen vaikka mitä ja yhteinen tie voi olla kivinenkin. Erityiset ihmiset jotka päättävät että pennun ostamisen sijaan he antavatkin kodin jo olemassa olevalle, kodittomalle koiralle. Nämä erityiset ihmiset tekevät konkreettisen eläinsuojeluteon. Koko maailman kodittomien koirien tilannetta ei yksittäisen koiran adoptio ratkaise mutta sen yhden koiran elämän kannalta teolla on merkitys joka muuttaa sen koiran elämän. Nämä omistajat ovat koirilleen se "Special Someone" joka antoi kodin ja perheen. Mittaamattoman arvokas teko.

Erityisen kampanjasta tekee myös se että Dogs Trustin tv-mainoksen aiheeseen liittyen on ohjannut Pete Riski (s. 1974). Pete on Rovaniemeltä kotoisin oleva elokuvaohjaaja joka asuu nykyään Englannissa. Itselläni on Peteen yhteys ollut jo vuosien takaa; Lordi-bändin Euroviisuvoiton ajoista alkaen. Itse työskentelin tuolloin matkatoimistossa jossa tehtävänäni oli kyseisen orkesterin asiakkuuden hallinta ja matkojen järjestely. Pete puolestaan on ohjannut lukuisia Lordin musiikkivideoita sekä vuonna 2008 ensi-iltansa saaneen Lordin Dark Floors elokuvan. Näiden jälkeen Peten portfolio on kasvanut lukuisilla palkituilla mainoksilla ja musiikkivideoilla. Tuoreimmasta päästä tietenkin tämä hieno ja koskettava Dogs Trustin Special Someone.

Sain Peteltä muutaman kommentin koskien tämän mainoksen tekemiseen:

"Vaikka meillä itellä ei ole lemmikkiä, niin eläimet on aina olleet lähellä mun sydäntä. Varsinkin koirien olemuksessa on jotain todella aitoa ja vilpitöntä. Tämän takia olin todella innoissani, kun minulta pyydettiin näkemystä Dogs Trustin mainokseen. Yleensä hyväntekeväisyysjärjestön mainokset täällä Englannissa pelaa hyvin pitkälle pelolla ja negaatiolla, mutta tässä tapauksessa käsikirjoituksessa oli erittäin lämmin ja positiivinen idea. Sen takia sitä oli mukava lähteä kehittelemään mainostoimiston kanssa. Mun mielestä toi tunne tuossa mainoksessa on kaipaus ja ystävyys. Se kertoo, kuinka meillä jokaisella on joku sydänystävä ja jossain vaiheessa elämää me tulemme toivottavasti kohtaamaan hänet. Tietenkin tässä tapauksessa tämä on kerrottu koiran näkökulmasta, eli noi tunteet on hieman vaikeampaa esittää. Mutta onneksi pääosakoira oli erittäin rauhallinen kameran edessä!"

Tuo Peten kertoma kaipaus ja ystävyys todellakin välittyy tästä mainoksesta. Olen tuon mainoksen katsonut varmaan jo sen sata kertaa enkä edelleenkään pääse kovinkaan monta sekunttia alusta kun kyynelkanavat on auki. Samaa on moni muu mainoksen katsonut kertonut.

Kiitos Dogs Trustille hienosta kampanjasta ja uudesta näkökannasta. Kiitos Petelle upeasta toteutuksesta. Kiitos meille kaikille jotka olemme antaneet kodin kodittomalle koiralle. Special Someones. Ja kiitos sinulle joka harkitset koiraa miettiessäsi että olisitkin se Special Someone jollekkin ja antaisit kodittomalle kodin.

Katso mainos tästä:
1 kommentti:

  1. Osallistuiko Pete Riski hyväntekeväisyyteen tekemällä mainoksen omalta osaltaan ilmaiseksi?

    VastaaPoista