perjantai 4. huhtikuuta 2014

4.4 - kodittomien eläinten päivä


Tänään 4.4 vietetään maailman kodittomien eläinten päivää. Päivällä on tarkoitus kiinnittää ihmisten huomiota kaikkialla maailmassa eläimiin, joilla ei ole omaa kotia. Päivän tarkoituksena on myös osoittaa myötätuntoa näitä eläimiä kohtaan. Omalta osaltani toivon että päivä saisi enemmän näkyvyyttä - ja sitä myöden tietoisuus asiasta leviäisi - ja yhä useammat ihmiset alkaisivat miettimään kodin antamista kodittomalle. Päivällä on myös omat nettisivut josta voi lukea lisää. 


Jos haluat auttaa kodittomia eläimiä Suomessa tai maailmalla niin järjestöjä on monia - ja auttamistapoja on monia. Adoptio on vain yksi tapa auttaa. Voit myös lahjoittaa rahaa, aikaasi ja tarvikkeita, tiedottaa kodittomien eläinten tilanteesta ja vaikka lomamatkallasi vierailla paikallisilla tarhoilla viemässä ruokaa tai ulkoiluttamassa koiria. Listasin tähän suomalaisia järjestöjä joiden kautta apu menee perille ulkomaille - muitakin tosin on kuin vain nämä. Suomessa toimii paikallisesti eläinsuojelujärjestöjä joiden kautta voi auttaa Suomessa olevia eläimiä.

Espanjan Koirat - toimialue Aurinkorannikon alue Etelä-Espanjassa
Kulkurit -  toimialue Romania ja Viro
Dog Force One - toimialue Espanja
Kyproskoirat - toimialue Kypros
Rekku Rescue - toimialue Suomi ja Viro

Minun koirista kolme on löytökoiria, entisiä kodittomia. Katselen usein näitä kuvia niiltä ajoilta kun koirat olivat vielä tarhoilla Espanjassa. Pitkä matka on kuljettu näistä tunnelmista.... Ja onneksi on. Yksi elämäni parhaita päätöksiä on ollut adoptoida löytökoira - sekä auttaa koiria eri tavoin. Suosittelen kaikille :)

Arturo Cordobassa (kuva: BaasGalgo)

Arturo Cordobassa (kuva: BaasGalgo)

Jimi Malagan tarhalla (kuva: Espanjan Koirat)

Jimi Malagan tarhalla (kuva: Espanjan Koirat)

Pippa Canes Fuengirolan tarhalla (kuva: Espanjan Koirat)

Pippa Canes Fuengirolan tarhalla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti