lauantai 14. kesäkuuta 2014

Kotihoitolaiset puistossa

Tänään oli Espanjan Koirien puistoilu Espoossa jonne tuli paikalle koiria ketkä ovat lentäneet Suomeen etsimään omaa kotia.

Chuck etsii omaa kotia! Hauska kaveri. 
Kotihoidossa on todellakin se loistava puoli että koiriin pääsee tutustumaan useammankin kerran ja myös koiran ottaminen kotikokeiluun onnistuu. Näin pystyy sekä koira että uusi koti miettimään ovatko he toisilleen se napakymppi.

Me olimme Perlan kanssa myös mukana. Perlasta sen verran että hän on nykyään niin reipas! Tottakai uudet asiat ja tilanteet hieman jänskättää mutta reipastuu koko ajan. Tänään Perlalle tuli jälleen uusi kokemus josta selvittiin pienen mietinnän ja neuvottelun jälkeen. Menimme puistoilun jälkeen käymään ystävieni luona ja Perla tutustui samalla täysin uuteen asiaan - kerrostalon rappukäytävään. Ensin ei meinannut ollenkaan tulla sisälle, ja sitten piti vielä rappuja mennä. Jännitti! Hetken sisälle päästyämme ihmetteli uutta paikkaa mutta ei mennyt montaakaan minuuttia kun makasi jo keskellä olohuoneen lattiaa ottamassa ilomielin vastaan rapsutuksia.

Puistoilussa oli tänään mukana seuraavat koirat (klikkaa nimeä niin pääset kodinhakuilmoitukseen)


  • Perla - noin 6v narttugalgo
  • Sasta - noin 3v narttupodenco
  • Skyla - noin 2v narttubodequero
  • Elvis - noin 4v urosgalgo
  • Lito - noin 2,5v pieni uros
  • Mulata - noin 9v narttugalgo
  • Chuck - noin 4v keskikokoinen uros


Kotia etsivät galgot Mulata, Elvis ja Perla sekä pieniä
menossa mukana
Kotihoidossa olevan koiran ottaminen on varsin mahtava vaihtoehto esimerkiksi silloin jos kotosalla on muita koiria ja haluaa kaikessa rauhassa varmistua että koirat tulevat keskenään juttuun - tai lapsiperhe harkitsee kodin antamista rescuekoiralle. Ensimmäisen rescuekoiran kohdalla myös, kuten myös esimerkiksi tilanteessa jossa miettii sellainen koiran hankkimista joista itse ei aikaisemmin oikein tiedä ja haluaa tutustua ennakkoon. Galgo on hyvä esimerkki koirasta johon moni haluaa tutustua ennakkoon jos aikaisempaa vinttarikokemusta tai tietämystä ei ole. Galgo on kuitenkin aika "monimutkainen" koira - toisaalta hyvinkin kotioloissa rauhassa viihtyvä mutta pohjimmiltaan kuitenkin nopeasti nollasta sataan kiihtyvä luonteeltaan usein hieman varautunut metsästyskoira joka ei kuitenkaan ihan jokaiselle ja jokaisen elämään sovi. Näistä galgohoitolaisista Mulata ja Perla ovat lapsiperheissä hoidossa ja tykkäävät lapsista kovasti eivätkä arastele välillä lapsista lähtevää ääntä ja säätöä. Käykää tutustumassa kotihoitolaisiin! Sivuilta löytyy lisää kotihoidossa olevia koiria ketkä eivät tapaamiseen päässeet.

Blogin Facebook-sivuille on lisätty albumi jossa muutama kuva lisää tapahtumasta. Blogi palailee asiaan taas ensi viikolla - ihan eri kuvioista. Matkustamme Englantiin ja yhtenä kohteenamme on Wimbledon Greyhound Welfare tarha hyljätyille ratavinttikoirille. Sieltä tarinaa tulossa!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti