torstai 29. toukokuuta 2014

Blogille oma kummikoira!

Tassunpohjia-blogi tukee pienen Pandora-koiran elämää jatkossa 10 eurolla kuukaudessa. Pandora on pikkuinen chihu-tyttönen joka asustaa Koirien Turvakodissa Espanjassa.  Pandora on pentutehtaan koiria joka on ollut Turvakodissa kolmisen vuotta. Arka pikkarainen oli hyljätty Westien käyttämälle eläinlääkärille. Pandoran kummi-ilmoitus löytyy täältä. Turvakodissa on muitakin koiria joita voi tukea kummimaksuilla.

Turvakotia pyörittää Jon ja Satu West joiden luona asustaa vakituisesti pari kymmentä koiraa. Useilla koirilla on jatkuvaa hoitoa ja lääkitystä vaativia sairauksia sekä osa asukeista on iäkkäitä. Westit etsivät koirille myös adoptiokoteja mutta turvakodin koirat ovat pysyviä asukkeja pariskunnan hyvässä hoidossa. Liv-kanavalla pyöri aikaisemmin tv-sarja Turvakodin elämästä, ohjelman ansiosta moni pääsi tutustumaan Espanjan koiratilanteeseen ja innostui miettimään adoptiokoiran hankintaa. Jon West on kirjoittanut myös kirjan - Aika Koirien Turvakodissa. Kirja voi tilata  PetNetstoresta; suosittelen lukemaan. Muistan seuranneeni Facebookissa kun Jon oli aloittelemassa kirjaa ja kirjoitti seinälleen kirjan ajatuksia. Tämän kohdan kopioin talteen silloin ajatuksena johon voin todellakin itsekin samaistua ja uskon että niin voi moni muukin joka on auttamisen kipinän kodittomia koiria kohtaan kokenut. Silti, joka kerta kun luen nämä koskettavat sanat joudun nielaisemaan pari kertaa ja pyyhkäisemään silmäkulmaa.

"Sydämeni sykkii kaltoin kohdelluille koirille. Sydämeni on arpisempi mitä ennen, mutta se sykkii voimakkaammin. Pinnalla on vielä tilaa uusille arville, mutta en tiedä miten on sisimmän laita." - Jon West

Kummina toimiminen apua tarvitsevalle koiralle on oiva tapa auttaa. Kaikilla ei ole mahdollisuutta adoptoida tai toimia sijaiskotina - mutta kummina voi toimia jokainen. Pienikin summa auttaa auttajia työssään!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti