lauantai 17. toukokuuta 2014

Yes! We Care! - Helsinki, 17.5.2014

Mistä tässä on kyse?

Romaniaa on vaivannut vakava kulkukoiraongelma jo pidempään. Tilanne kärjistyi viime syyskuussa pienen pojan kuoltua kulkukoirien hyökkäyksen kohteena - tai näin ainakin asiasta kerrottiin. Viimeisimmät tiedot tapahtuneesta kuitenkin ovat vahvistaneet näkemystä että kulkukoirat eivät ole olleet millään tapaa osallisia pojan kuolemaan.  Pojan kuoleman jälkeen syyskuussa nousi massahysteria ja viha kulkukoiria kohtaan. Maassa hyväksyttiin laki joka sallii koirien silmittömän ja brutaalin tappamisen kaduilla sekä kunnallisilla tarhoilla. Koiravihan kohteeksi on joutunut myös ihmisten omistamia koiria joita on jopa revitty omistajien käsistä tarhoille vietäväksi ja tapettu kaduille. Romania on viitannut kintaalla suosituksille kulkukoirapopulaation tehokkaaseen hillitsemiseen - koirien sterilointi projekteille. Tappamisesta saa rahaa, joten se jatkuu. EU-komissiolta vaaditaan nyt välintöntä puuttumista tilanteeseen. Olen listannut alle linkkejä josta voi lukea tarkemmin tilanteesta, siihen johtaneista syistä ja seurauksista.

Suosittelen myös katsomaan vartin mittaisen videoraportin Stray Dog Rescuers. Kattava ja informatiivinen paketti josta saa pähkinänkuoressa faktat Romanian tilanteesta.
Rescueyhdistys Kulkurit ry järjesti Helsingissä 17.5 mielenilmaisun tilanteesta. Yes! We Care! - marssi järjestettiin saman aikaisesti eri puolilla Eurooppaa. Ylen uutiset huomioi tapahtuman verkkosivuillaan jo 14.5.

Tämän päiväinen tapahtuma oli aivan mielettömän hieno! Aurinko paistoi ja väkeä oli tullut paikalle iso määrä, osa pidemmänkin matkan takaa. Kokoonnuimme Senaatintorilla jos tapahtuman avasi Kulkureiden Johanna ja Salla, sekä Animalian Marianna. Kävelimme poliisiauton johtaessa kulkuetta keskellä Aleksanterinkatua ja oli hienoa katsoa kun kadun varsilla ihmiset pysähtyivät katsomaan sekä valokuvaamaan punaisten pallojen - ja koirien täyttämää kulkuetta. Mediaakin oli paikalla joten toivottavasti tapahtuman myötä tärkeä asia saa aikaa mediassa. Iltalehdestä löytyy jo juttua! Helsingissä vietettiin samaan aikaan ravintolapäivää joten ihmisiä oli kaupungilla normaalia enemmän mikä oli tietenkin hieno juttu että asian kohtaa mahdollisimman moni.

Kulkue päättyi Eduskuntatalolle jossa istuimme rappusille kuuntelemaan kansanedustaja, eurovaaliehdokkaan Maria Lohelan sekä Helsinkin kaupunginvaltuutetun Johanna Sumuvuoren ajatuksia asiasta. Sumuvuoren puheesta jäi erityisesti mieleen että Kennelliittojen ympäri Eurooppaa tulisi myös kantaa vastuuta ja toimia kulkukoira-asioissa. En voisi enempää samaa mieltä olla. Kirjalliset tervehdykset olivat lähettäneet MEP Sirpa Pietikäinen, MEP Satu Hassi, MEP Anneli Jäätteenmäki, kansanedustaja Jaana Pelkonen ja ministeri Henna Virkkunen jotka iloksemme luettiin. Hienoa, että Romanian tilanne kiinnostaa näin montaa päättäjää - ja he myös toimivat aktiivisesti Romanian tilanteen auttamiseksi.

Päivä jatkui vielä Ruttopuistossa jonne Kulkurit olivat laittaneet pystyyn oman pop up kahvilansa. Väkeä riitti sieläkin, toivottavasti kassaan kilahti kunnolla rahaa korien hyväksi.

Kiitos Kulkurit mahtavasta päivästä! Teidän työllänne on ollut iso merkitys Romaniassa sekä valistamisessa tilanteesta täällä Suomessa. Lisäksi on pakko sanoa että en voi kuin ihailla sitä miten merkittävän yhdistyksen olette saaneet kasaan muutamassa vuodessa. Teillä on loisto jengi - paljon hyvää energiaa pyörittämässä yhdistystä. Oli kunnia saada kävellä teidän takana tänään punaisen pallon kanssa ja osoittaa tukea  Romanian koirille sekä kaikille teille jotka jaksatte väsymättä taistella koirien puolesta. Respect!

Otin tapahtumassa paljon kuvia ja kuva-albumi löytyy Tassunpohjia-blogin Facebookista.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti