perjantai 9. toukokuuta 2014

Herkkä, pieni Judy

Judy ja Jimi, kovin samanlaiset
Kotihoitolaisemme Judy on herkkä, suloinen pieni koira. Ja aivan kuin meidän Jimin pikkusisko. Judy on kovin tuore hoitolainen ja vasta tutustumme toisiimme, mutta pakko oli jo hieman hänestä kirjoittaa. Judya jännittää vielä hieman kaikki. Uudet ihmiset, uudet koirat, uusi ympäristö, pesukoneen äänet.

Verrattuna meidän kahteen aikaisempaan hoitolaiseen joista olen kirjoitellut, Judy on hyvin rauhallinen. Uskon että reipastuu varmasti kovasti kun itsetunto hieman kohoaa sekä oppii huomaamaan ettei mitään tarvitse jännittää tai pelätä. Hieman varpaisillaan hän hissuttelee ympäriinsä, mutta uteliaasti kuitenkin käy omatoimisesti katsomassa mitä missäkin on ja mitä tapahtuu. Tällä hetkellä levollisesti nukkuu päiväunia muiden koirien kanssa. Pientä arkuutta ja epävarmuutta kuitenkin on ja tulevassa kodissa täytyykin olla valmius koiran opettamiseen ja rohkaisemiseen, sekä olla erityisen varuillaan ettei koira karkuun pääse. Judylla on selvästi luottamuspula alkuun uusia ihmisiä kohtaan eikä luokse tule kuin varovasti omalla ajallaan - päin vastoin pakenee jos kohti menee liian reippaasti. Tästä syystä en ole päästänyt Judya vielä olemaan irti meidän aitauksessa sillä häntä myös kovasti kiinnostaa mitä aidan toisella puolella on. Remmissä menee nätisti, varovaisesti tutkien hajuja ja ympäristöä. Karkuun päästessään olisi varmasti haasteellinen tehtävä saada kiinni koira jolla epävarmuutta on. Ihmisiä ei pelkää, mutta ei tosiaan juokse ensimmäisenä tervehtimään uutta ihmistä vaan tarkkailee tuonnempaa ja varovaisesti, hieman alistuen tulee katsomaan. Muiden koirien kanssa ei ole vielä juurikaan kommunikoinut, vienoa haistelua ja tutustumista vasta.  Pikku hiljaa mennään eteenpäin kaikessa rauhassa - ja myös kiloja kasvatetaan, hieman on laiha. Rapsutuksista ja hellyydestä pitää kovasti - on tullut ihan omasta aloitteestaan varovasti viereen istumaan ja selälleen kellahtanut kun olen hellitellyt. Varmasti reipastuu, nuori koirahan hän on joten itsevarmuus kasvaa kyllä. Passin mukaan Judyn syntymäaika on heinäkuu 2013.

Judy ja hänen siskonsa, Gisela, ovat löytyneet yhdessä maaseudulta kuljeksimasta. Gisela on lentämässä tänään Suomeen kotihoitoon joten kumpaankin sisarukseen pääsee tutustumaan. Kotihoitoon saapui Judyn kanssa samalla lennolla myös Monica. Pidempään on ollut Suomessa kotihoidossa hauska Chuck johon kannattaa tutustua. Meidän lähellä kavereilla on kotihoidossa hurmaava ja elegantti galgorouva Mulata.  Muitakin kotihoidossa Suomessa olevia koiria löytyy Espanjan Koirien sivuilta, sekä tietenkin iso määrä omaa kotia etsiviä koiria tarhoilla Espanjassa.

Jotenkin juuri tälläiset meidän Jimin näköiset koirat kuten Judy onnistuvat aina sulattamaan sydämen täysin. Mitähän kaikkea Judykin on ehtinyt näkemään ja kokemaan, vasta noin nuori koira. Pitkän matkan kulkenut, meidän rahille nukkumaan. Kaikki menneet kokemukset ei varmasti ole olleet ihan positiivisia koska noin kovasti kuitenkin jännittää. En kuitenkaan usko että kyseessä on varsinaisesti arka koira, vaan koira joka tarvitsee hieman aikaa ja tukea uusissa tilanteissa. Oppii varmasti luottamaan ihmisiinsä kyllä kun koiran ehdoilla ja rohkaisten etenee.

Lisää kuulumisia luvassa myöhemmin!

(EDIT 12.05.2014: Judy on saanut kodin <3) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti