lauantai 15. marraskuuta 2014

Koiranpentu sairastaa...

Haava. Teki pahaa katsoa.
….häntä hellikäämme…. Jep, meni tämän lauantain suunnitelmat uusiksi. Agility jäi väliin myös. Musti oli aamulenkillä irti juostessaan varmaan vähän oksaan törmännyt ja kyljessä oli todella ikävä avohaava. Siinä sitten heti 0830 aamulla miettimään että mitäs nyt tehdään. Onneksi asumme täällä pääkaupunkiseudulla missä eläinlääkäriin pääseminen onnistuu verrattaen helposti myös viikonloppuna.  Useita klinikoita on jotka ovat auki. Blogin lämpimästi suosittelema Askel Tuusulassakin on auki, mutta avautuu vasta kello 1400, joten päätin koittaa saada aikaa nopeammin. Soitin Tammistossa sijaitsevaan Univetin Eläinsairaalaan ja saimme ajan heti aamupäiväksi. Olen tuon paikan ohi ajellut monta kertaa mutta käyntinä tämä oli ensimmäinen.


Klinikalla oli jaossa ilmaisia heijastimia.
Otettiin!

Klinikka oli avara ja siisti, heti vieressä on iso Musti ja Mirri myymälä. Henkilökunta oli oikein ystävällistä eikä Mustin rescuetausta herättänyt mitään negatiivista mielipidettä. Klinikalla oli myynnissä ruokia ja tarvikkeita lemmikeille. Kiireisiltä vaikuttivat, klinikan ovi kävi koko ajan ja monenlaista asiakasta pyörähti siinä Mustia odotellessamme.Koppa päässä nurkassa.
Hermostuttaa...
Musti oli hyvin stressantunut, haava varmasti oli kipeä mikä vaikutti käytökseen. Turkki oli hilseessä ja karvaa tippui. Eläinlääkäriä ei oikein tutkimaan halunnut päästää ja hampaitakin näytti joten pistettiin koppa päähän varmuuden vuoksi. Meillä meni yli kaksi tuntia koko keikassa. Musti oli saanut voimakkaan reaktion kun heräsi niin nopeasti ja oli saanut kunnon kohtauksen heräämössä. Eläinlääkäri oli joutunut antamaan hieman lisää rauhoitetta jotta herääminen sujuisi rauhallisemmin. Ihan sekaisinhan reppana oli kun toimenpiteestä pääsi ja toikkaroi menemään pönttö päässä. Aika kurjaahan sielä oli.

Pönttö päässä laskua maksamassa.

Sairaslomaa siis nyt Mustilla edessä, vapaana ei juoksennella hetkeen vaan tehdään rauhallisia kävelylenkkejä. Tikit täytyy käydä poistattamassa 10-12 päivän päästä, antibioottikuuri tuli mukaan ja kipulääkettä myös. Musti lepäilee nyt ihan rauhassa tuola sängyssä. Tylsää tietysti kun pönttö päässä täytyy olla. Onneksi olimme Mustille vakuutuksen ottaneet, kyllähän sitä arveltiinkin että ennemmin tai myöhemmin noin aktiivinen ja hömelö nuori koira saattaa itsensä teloa. Taisi vakuutus tämän vuoden osalta maksaa itsensä takaisin jo tällä keikalla.

1 kommentti:

  1. Voihan reppanaa. Pahan näköisesti on ihan nahkaa lähtenyt pois.
    Tuollaista sattuu, mutta onneksi silti ei tuon pahempaa. ♥

    VastaaPoista