sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

PetExpoilua & ehkä vähän politiikkaakin

Mari Rantanen allekirjoittaa pentutehtailun vastaisen
addressin Sey:n pisteellä
Sunnuntai-iltapäivä PetExpossa! Tehokkaaseen messukäyntiin mahtui ständien silmäilyn lisäksi myös aimo annos asiaa eläinten hyväksi tehtävästä työstä. Mukaamme lähti Mari Rantanen (PS) joka on ehdokkaana eduskuntavaaleissa Helsingin vaalipiirissä - ja tukee muiden tärkeiden vaaliteemojensa lisäksi eläinten asiaa vahvasti. Mari kirjoitti hiljattain omassa blogissaan myös itselleni varsin tärkeästä asiasta - rescuetoiminnasta kodittomien eläinten hyväksi. Mari on yksi monista ehdokkaista tämän vuoden vaaleissa joka on allekirjoittanut Eläinsuojelulaki 2015-sitoumuksen. Itselleni ei tulisi mieleenkään äänestää ehdokasta jonka nimeä ei tuolta listalta löydy. Eläimet ovat osa meidän suomalaista yhteiskuntaa ja jokaisen tulisi myös kiinnittää huomiota siihen että myös heidän oloihin, etuihin ja kohteluun kiinnitetään huomiota, epäkohtiin puututaan ja myös eläimille pyritään tekemään Suomesta mahdollisimman hyvä maa olla ja elää.Messuilla oli oikein mukava ja leppoisa tunnelma. Vaikka väkeä riitti niin aika väljästi kuitenkin pystyi alueella liikkumaan ja tutkimaan kiinnostavia ständejä. Oma messukierros pysyi aika tiukkaan puolella josta löytyi koirat sekä yhdistykset. Alakerran hallin oli vallanneet kanit ja sieltä löytyi ihan uusi tuttavuus eläinharrastamisen puolelta, esteratoja hyppäävät kanit!Keltaisen nauhan koira
Loistavaa työtä kotimaisten eläinten hyväksi tekevä Kodinvaihtajat ry oli läsnä messuilla. Keskustelimme edustajan kanssa hyvän tovin heidän toiminnastaan ja kuulimme että yhdistyksen toiminta laajenee koko ajan ja heidän kauttaan uusia kotia etsiviä tulee joka päivä. Aika huimaa mutta onneksi ovat olemassa ja antavat tukea omistajille joiden täytyy lemmikistään syystä tai toisesta luopua. Osaavan yhdistyksen tuki on äärimmäisen tärkeää - sekä eläimestä luopuvalle että uudelle kodille. Näihän se on että valitettavasti moni lemmikin ottaja ei aina ole ihan miettinyt asiaa loppuun asti ja kun mukana on kolmas osapuoli haastattelemassa kotiehdokkaita on varmempaa että kodin tarvitsijalle löytyy paras mahdollinen koti. Keskustelimme myös Suomeenkin levinneestä keltainen nauha-kampanjasta joka todellakin tarvitsee lisähuomiota levitäkseen - tästä aiheesta tulossa bloggausta myöhemmin. Keltainen nauha koiran hihnassa viestittää vastaantulijoille ja muille että kyseinen koira - tai omistaja - ei syystä tai toisesta halua että vieraat lähestyy. Kodinvaihtajilla oli mukana ständillä koira jonka pannasta roikkui keltainen nauha. Kyseinen koira oli arka - ja nauhalla halutaan kertoa ettei koiraa pidä suin päin lähestyä.

EtsijäMäyris
Niin ikään tärkeää työtä tekevä Etsijäkoiraliitto oli messuhumussa mukana useammankin tehtävään koulutetun koiran kanssa. Meidät tietenkin hurmasti heti tämä pikkarainen Mäyris joka on ansiokkaasti etsinyt kadonneita lemmikkejä. Koirien ja kissojen lisäksi pikkumäyris on jäljittänyt livohkaan pääseen liskon. Etsijäkoiraliitosta kerrottiin että heillä pitää kiirettä päivästä toiseen kadonneiden lemmikkien etsintätehtävissä. Heidän städillä jaettiin pusseja (ihan perus minigrip johon kirjoitetaan eläimen tiedot) joihin omistajat voi laittaa hieman lemmikin karvaa. Jos karkaaminen pääsee tapahtumaan etsijäkoira saa hyvän vainun pussitetusta karvasta. Hyvä vinkki kaikille lemmikin omistajille!Kulkureiden ständillä ei hymy hyydy
Yksi omista lemppariyhdistyksistä oli jälleen upeasti esillä tapahtumassa, Rescueyhdistys Kulkurit ry. Heillä oli myös kannatustuotteiden myynnin lisäksi esittelykansioita kotia etsivistä koirista mukana sekä jo kotiutuneita entisiä hyljättyjä koiria Romaniasta. Tätä yhdistystä on todellakin siunattu porukalla jolla on aina hyvä pössis ja iloinen meininki. Täytyy sanoa että ihmettelen kyllä välillä kuinka aina jaksavat hymyillä ja olla niin reippaita koska kuitenkin - koko toiminnan taustalla on Romanian kauhut. Nämä upeat tyypit ovat useasti vierailleet Romaniassa tekemässä työtä eläinten hyväksi ja nähneet asioita joiden synkkyyden taso on melkoinen. Siitä huolimatta hymy ei hyydy ja nauru raikaa kun kokoontuvat yhteen tuomaan rescuetoiminnan ilosanomaa messuille ja tapahtumiin. Melkoisia naisia koko porukka!

Hannele Luukkainen Kuono ry:stä
Hienoa oli taas nähdä että isossa tapahtumassa oli valtavan laajasti edustettuna myös vapaaehtoisvoimin toimivat yhdistykset jotka työskentelevät eläinten hyväksi. Toisaalta voisi ajatella niin että parempihan olisi kun näitä yhdistyksiä ei tarvittaisi ollenkaan vaan ihmiset sitoutuisivat kaikki joka puolella maailmaa pitämään huolta eläimistä. Kodittomille koirille ei tarvitsisi koteja etsiä koska kukaan ei heitä hylkäisi alunperinkään ja kaltoin kohtelisi. Toistaiseksi tilanne on vielä toinen ja yhdistyksiä tarvitaan auttamaan asiassa. Muista äänestää tulevissa vaaleissa ehdokasta joka sitoutunut myös eläinsuojelukysymyksiin. Päättäjissä ja lakien säätäjissä tarvitaan ihmisiä jotka eivät käännä selkäänsä elämille.

 Lopuksi vielä videon muodossa Mari Rantasen terkut PetEsposta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti