torstai 23. heinäkuuta 2015

Mielenkiintoista mediasta

Ajattelin jakaa kanssanne muutamia mielenkiintoisia uutisia ja juttuja joihin olen törmännyt viime aikoina ja näitä Facebookissa jaellut. Koira-aiheisia tietty ja varsin pätevää asiaa jokainen!

Bobon traaginen tarina

Iltalehti on todella upeasti nostanut useasti esille pentutehtailua ja siihen liittyviä kohtaloita sekä epäkohtia. Tällä viikolla Iltalehden netissä oli dokumentti koskien Bobo-koiraa, pentutehtaan kasvattia. Lehti kirjoitti myös erillisen jutun myyjien taustoista. Bobon tarina ei ole harvinainen, mutta harvinaiseksi sen tekee rohkeat omistajat jotka omilla kasvoillaan ovat kertoneet Bobon tarinan blogissaan sekä Iltalehden juttujen kautta. Moni vastaavaa kokenut vaikenee. Ehkä siksi että hävettää, ehkä siksi että varmasti saavat osakseen kovaakin kritiikkiä siitä miksi ostivat pennun hämäristä oloista. Vaikeneminen ei ole kultaa, ainakaan tässä asiassa vaan näistä täytyy puhua ja kertoa sekä tietoa jakaa. Aina tulee olemaan ihmisiä jotka tietoisesti ostavat pimeän pennun koska haluavat säästää rahaa eivätkä välitä kärsimyksestä, harmaasta taloudesta, eläinten laittomasta maahantuonnista ja eläinten hyvinvoinnista. Ja aina tulee myös olemaan tehtailijoita jotka pentuja tätä kysyntää varten teettävät välittämättä muusta kuin rahasta. Mutta Bobon lyhyellä elämällä on varmasti ollut tarkoituksensa omistajiensa avoimuuden vuoksi. Moni joka ei ehkä osaa tunnistaa pentutehtailijoita helposti on saanut Bobon tarinan kautta paljon uutta informaatiota ja osaa olla tarkempi kun pennun hankitaa miettii.Ylen aamu-tv

Tänä aamuna Ylen aamuohjelmassa oli vieraana Pelastetaan Koirat ry:n ja Koirien vanhainkoti Tähtilampun edustajat kertomassa koirien tilanteesta Espanjassa ja Romaniassa sekä adoptiotoiminnasta. Itseäni ilahdutti suuresti tässä haastattelussa se että siinä nostettiin esiin vastuullinen adoptiotoiminta sekä peräänkuulutettiin viranomaistahojen puuttumista koirien laittomaan maahantuontiin ja pentutehtailuun. Rescuetoimintaan liittyy paljon ennakkoluuloja ja juuri tälläisiä juttuja tarvitaan näitä poistamaan joissa kerrotaan mitä se vastuullinen toiminta on ja varoitetaan niistä toimijoista jotka ei toimi oikein. Haastattelussa vieraat painottivat adoptoimaan koiran vain ja ainoastaan suomalaisen, Suomeen rekisteröidyn yhdistyksen kautta joiden toimintaa esitellään selkästi, vastuuhenkilöt yhteystietoineen ja nimineen on selkeästi löydettävissä kuten myös adoptioprosessin kulku ja tarvittavat koirien maahantuontiin liittyvät asiat kuten tiedot TRACES-rekisteröinnistä. Juuri näin! Surullista mutta totta kun se on että rescuetoiminnassa on mukana yksityisiä suhareita jotka viis veisaavat määräyksistä ja koiralähtöisestä, kestävästä toiminnasta koirien tilanteen parantamiseksi. Vieraat kertoivat myös haasteista joita ovat kohdanneet omassa työssään koirien hyväksi ja peräänkuuluttivat sitoutumista koiran adoptiota harkitsevilta. Empä voisi enempää samaa mieltä olla.


Eläinkoulutusblogi

Tämä on loistava blogi jossa keskitytään koulutukseen liittyviin asioihin sekä nostetaan esiin epäkohtia ja epäeettisiä tapoja joita koulutusmaailma on pullollaan. Eläinkoulutusblogissa kirjoitettiin kesäkuussa kovista otteista koirien koulutuksessa. Näihin törmää jatkuvasti ja kovia otteita, johtamisteoriaa ja koiran alistamista koitetaan perustella käyttäjiensä taholta vaikka millä tekosyyllä. Eläinkoulutusblogissa keskitytään antamaan koulutusvinkkejä vain ja ainoastaan metodeilla jotka pohjaavat positiivisuuteen, tieteeseen ja tutkimuksiin koiran käyttäytymisestä ja oppimisesta. Blogi ottaa hyvin usein esiin juuri näitä kovien otteiden metodeja, peräänkuuluttaa ammattitaitoisen kouluttajan käyttämistä ja muistuttaa lukijoitaan unohtamaan vanhat, haitalliset metodit koirien kanssa; eli juuri nämä kovat otteet ja johtamisteoriat. Kannattaa tutustua!
Fiksun koiranostajan opas

SEY - eli Suomen eläinsuojeluyhdistys ry julkaisi hiljattain pätevän oppaan ihmisille kenen mielessä siintää koiran hankinta. Oppaassa muistutetaan tulevia omistajia velvollisuuksista, ajasta ja rahasta mitä koiraan menee sekä siitä että koira on pitkä sitoumus. Opas muistuttaa myös pentutehtailun vaaroista sekä ylijalostettujen koirien terveydellisistä ongelmista. Huomiotta ei jää myöskään koiran kotiutumisen vinkit ja muistutus siitä että koulutusasioissa kannattaa käyttää vain ja ainoastaan ammattitutkinnon suorittaneita koirankouluttajia. Tämä opas jakoon kaikille koiranostajille!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti