torstai 16. lokakuuta 2014

Agilityssä!

Kävimme tänään kolmen muun koirakon kanssa "Kokeile Agilitya!" minikurssin ensimmäisessä koulupäivässä Koirakoulu Kompassissa. Sattuipa sopivasti että tuttavapiirissä oli myös pohdittu että oispa kiva kokeilla, ja sattui tälläinen parin kerran intruduction for dummies kurssi olevan lähellä. Pienryhmä, neljä koirakkoa. Eikä tarvinnut jännittää kun tuttuja ollaan. Meidän Musti siis lähti, ja oli kyllä innoissaan!

Putkihommelit onnistui rivakkaan kun keksittiin juju.
Mustia taisi harmittaa koko hommassa eniten se että ei päässyt itse koko aikaa tekemään ja piti odottaa vuoroa. Kovasti olisi halunnut muidenkin vuorolla ryysiä paikalle ja kokeilla nekin esteet joille ei ensimmäisellä tunnilla vielä ollut ollenkaan tarkoitus mennä. Mutta oikein hyvin se meni kuitenkin, olihan siinä itsekin vaikea keskittyä kuuntelemaan kuinka koiraa tulee ohjata. Oma kokemus agilitystä on aikaisemmin että joo - oon mä sitä nähnyt. Ei siis mitään käsitystä mitä ohjaajan oikeasti kuuluu tehdä.

Mustin kanssa oli oikeastaan jo valmiiksi aika palkitsevaa saapua paikalle sillä näiden viikkojen aikana kun hän on meillä ollut, poika on todellakin osoittanut olevansa aktiivinen ja oppivainen tyyppi joka rakastaa tekemistä ja tapittaa silmiin odottaen että annetaan uusi käsky. Lahjat agilityn kaltaiseen toimintaan on tullut selväksi tuola metsässä kun ollaan vapaana menty ja Musti tottelee jokaisen käskyn - varsinkin kun kyseessä hypyt kiville ja temppuilut A-esteen yli koirapuistossa. Musti motivoituu selkeästi eniten siitä että toiminnan jälkeen seuraa lisää toimintaa.

Musti sai hieman palautetta (tai ehkä me kimpassa koirakkona ennemminkin) siitä että vauhtia on. Mustilla on tosiaan hieman vaikeuksia tehdä mitään rauhassa tai odottaa vuoroaan ja syöksähtelikin vauhdilla putkien läpi ja esteiden yli. Mukavaa Mustin kanssa on kyllä touhuta kun siitä oikeen näkeen miten innoissaan se on ja hiffaa todella nopsaan mitä kuuluu tehdä.

Mustilla hinku hyppäämään, ohjaaja laahaa perässä. 
Kiva juttu että on tälläisiä kokeilu-kursseja. Monestihan sitä miettii että josko joku juttu olisi se oma juttu - muutaman kerran kokeilussa huomaa kyllä sitten asian paremmin kuin itsekseen asiaa pohtiessa. Plussaa tietty sekin ettei kokeilussa tähdätä mihinkään suorittamiseen, homman tavoitteellisuus on ainoastaan siinä että kokeillaan. Tutussa porukassa kynnys kokeiluun on matalalla, ei tarvitse jännittää kuinka itse suoriutuu ja voi ottaa oppimisen kannalta. Kakkososa kurssista on viikon päästä - ehkä siitä saadaan myös videota kehiin. GoPro ei toiminut tällä kertaa. En tiedä miksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti