keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Osteopatiaa, flunssaa ym ym

Blogi on ollut hieman hissukseen tässä ja nyt koittaa palata aktiivisempaan meininkiin. Meillä on ollut vaikka mitä terveysremppaa tässä muutaman viikon aikana. Ihmiset saivat syysflunssan joka vaivaa itseäni vieläkin. Pahin kuumehässäkkä oli viikonloppuna, mutta edelleen kurkussa on kaktus, räkää valuu ja yleinen voimattomuus vaivaa. Eiköhän se tästä. Sitä ennen lähti viisaudenhammas mikä superhammaslääkäripelkoiselle aiheutti unettomia öitä. Ei ollutkaan niin kamalaa, kiitos puudutusten ja esilääkityksen. Siitäkin siis selvittiin.

Pippa-pienoinen
Pippa-podencollamme on ollut hieman huonompi kausi. Koira oksenteli tuossa yksi lauantaiaamu ihan holtittomasti ja oli hyvin väsynyt. Onneksi olimme varanneet jo aikaisemmin tuolle päivälle eläinlääkärin Mustin "maahantulotarkastusta" varten ja saimme ottaa Pipan sinne mukaan. Me olemme aina vieneet nuo rescuekoiramme kotiin saapumisen jälkeen eläinlääkärille tarkastukseen, ihan vain varmuuden vuoksi ilman sen kummempaa syytä. Nyt oli siis Mustin vuoro. Saimme vinkin taitavasta ja rescueystävällisestä eläinlääkäristä meidän lähellä ja päätimme testata paikan. Erittäin tyytyväisiä olimme palveluun, isoa plussaa tietenkin siitä myös että eläinlääkäri itse on vinttikoiraihmisiä. Joustavia myös juuri tuon tilanteemme huomioiden eli Pipan äkillisen sairastumisen ja pääsi Mustin kanssa vastaanotolle missä sitten vierähtikin useampi tunti. Eläinlääkäriasema Askel Tuusulassa on siis saanut meistä vakioasiakkaat! Musti todettiin terveeksi ja reippaaksi pennuksi, sai kehuja ja nameja palkaksi kun jaksoi viettää pitkän aikaan klinikalla Pippaa odottaen.

Pippaa tutkittiinkin sitten urakalla, verikokeita otettiin ja nesteytettiin, annettiin kipulääkettä ja pahoinvoinninestolääkettä. Onneksi ei mitään niin hälyyttävää löytynyt mutta iän tuomia vaivoja alkaa olla. Pippa on siitä jännä tapaus että kukaan ei ole onnistunut arvamaan minkä ikäinen koira on. Passin mukaan syntymäaika 2006, voi olla vanhempi, voi olla nuorempi. Oma veikkauksemme on että voi hyvinkin olla jo päälle 10v. Pippa on myös viime aikoina liikkunut aika jäykästi ja ollut muutenkin vaisu joten tarkempia tutkimuksia nivelrikkoa silmällä pitäen ja hoitoja aloitellaan. Hampaat oli Pipalla aivan järkyttävässä kunnossa kun meille saapui ja isot hoitotoimenpiteet silloin kolme vuotta sitten käytiin läpi. Vaikuttaa siltä että hammasremppaa on tulossa uudelleen, hieman rapistuneessa kunnossa muutama hammas oli. Saimme myös hoitoneuvoksi mennä tapaamaan fysioterapeuttia sillä Pipalla on selkeää jäykkyyttää lihaksissa.

Eilen kävimme Pipan kanssa tapaamassa koiraosteopaatti Jerry Ketolaa. Pippaa aluksi hieman jännitti asettautua hierontapöydälle mutta rentoutui kuitenkin pian ja vaikutti pitävän hieronnasta. Lihasjumeja oli kuten tiesimmekin ja niitä lukkoja availtiin. Uskon että näistä hoidoista on varmasti hyötyä Pipalle ja hoitoja jatketaan nyt ainakin vielä muutaman kerran. Pippa oli hyvin pirteä ja iloinen hoidon jälkeen kyllä. Täytyy toivoa että Pippa saadaan nyt kuntoon ja vetreäksi, monia elinvuosia on toivottavasti vielä edessä. Vakioasiakkaaksi ryhdymme myös tänne siis. Jerry Ketola ottaa vastaan Murren Murkinan tiloissa Pukinmäessä, tulee samalla käynnillä ladattua pakastin täyteen ruokaa.

Galgopojat jaksaa leikkiä 
Muita kuulumisia lyhyesti. Meidän Arttu-galgo vietti viime viikolla vuosipäivää, kolme vuotta on jo siitäkin kun Arttu meille tuli. Musti-pennun kanssa elo alkaa tasaantua. Kyllä se on niin oppivainen poika. Sisäsiisteys menee osastoa vuoristorata. Mustissa on ainesta agilityyn ja ollaan mietitty josko kurssille mentäisiin. Koirapuistoissa ollaan harjoiteltu estehyppelyä ym ja Musti oppii todella äkkiä sekä motivoituu hommaan. Mustia voi pitää irti ja metsässä tykkää juosta, hyppiä kiville, tehdä temppuja. Hyvä koira siitä tulee!

Basu-kuume vaivaa edelleen ja talo tuntuu tyhjältä kun basset houndin mentävä aukko on. Basu-kuumetta tulee lietsomaan Emmi-basset joka tulee meille hoitoon viikonlopuksi. Myös Gala, entinen kotihoitolaisemme, on tulossa meille lähiaikoina muutamaksi päiväksi hoitoon omistajan työmenojen ajaksi. Näistä lisää myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti