perjantai 31. lokakuuta 2014

Kuukauden kodittomat

Lokakuun viimeinen päivä, halloween! Toivoisin niin että halloween olisi Suomessakin juhlitumpi juhla, mikäs sen mukavampaa olisi kuin pistää työpaikallekkin kauhuasu niskaan aamulla, koristella koti kauhuteemalla ja jaella karkkia kuten pääsiäisenä konsanaan! Asiasta toiseen - rupesin miettimään eri koiria vailla omaa kotia jotka ovat ilmoituksillaan tai livenä jättäneet sydämen lyönnin väliin - ja joille kaikille toivoisin niin kovasti löytyvän omat kodit.

Tähän listasin teille muutamien koirien profiilit - lukemattomista kodittomista -  ja kovasti toivon että joku teistä lukijoista jolla on koiran paikka auki talossa kiinnostuisitte näistä koirista ja ehkä miettisitte onko tässä teidän uusi perheenjäsen. Koirien ilmoituksissa on linkki kodin etsinnästä vastaavaan tahoon - sinne yhteys siis jos lisäinfoa näistä koirista kaipaatte ja haluatte tarkemmin mahdollisesta adoptiosta keskustella! Alla olevat koirat ottaisin heti meille jos ja jos ja jos ja jos…. Mahtavia tyyppejä kaikki!

Mäyris (Varkauden seudun es)
Mikäs sen parempi koira aloittaa kuin Mäyris. Mäyris on Mäyris, 8-vuotias uros. Hän on Varkaudessa, ja kodin etsinnästä vastaa Varkauden seudun eläinsuojeluyhdistys. Itsekin Mäyriksen omistajana voin luvata että hauskat ajat on luvassa hänelle joka tämän herran adoptoi. Huipputyyppejä. Mäyriksen ilmoitukseen törmäsin vasta tänään, sen ilmestyttyä Facebookin newsfeediini - mäyräkoiran omistajan jakamana :) Mäyräkoirat on kyllä sellainen oma rotunsa, kuten niiden omistajatkin.

Yaro (Espanjan Koirat)
Tämä Yaro-poika on mieltäni vaivannut jo pitkään. Olen tavannut hänet nykyisessä "kodissaan" Malagassa Protectora-tarhalla - reipas, hauska koira. Yarolle olisin varmaan tarjonnut kotihoitopaikkaa jo monta kertaa mutta ei sovi ikänsä ja sukupuolensa puolesta meidän jengiin. Syy varmasti miksi Yaro on mieleen jäänyt on että hänessä on paljon sellaista mikä meidän Jimistä muistuttaa. Oivan lenkki- ja aktiviteettikaverin tästä saa. Kovasti olen miettinyt miksi Yarolle ei ole kotia löytynyt, ollut tarhalla jo muutaman vuoden. Kompaktin kokoinen, reipas poika josta on kaveria moneen menoon. Koira parhaassa iässä. Yaron kodin etsinnästä vastaa Espanjan Koirat.  Katso video Yarosta tästä. 

Suerte (Costa Blanca)


Suertesta olenkin kertonut jo aikaisemmin blogissani täällä. Suerten kodin etsinnästä vastaa Costa Blancan Rescuekoirat ry. Suerte on Suomessa, kotia vaihtava galgo-poika. Varmasti aivan kymppikoira vinttikoirista kiinnostuneelle perheelle! Kannattaa tutustua tarkemmin.
Aina (Auringonkoirat)

Sitten tämä. Voi elämän kevät. Aivan valloittavan näköinen nuori tyttö joka etsii kotia Auringonkoirien sivuilla.  Aina-tytönen, pari vuotinen. Varmasti tässäkin tytössä ensimmäisenä huomio kiinnittyi hieman Jimimäiseen ulkomuotoon. Meidän Jimi on tavallaan se minun oman elämäni koira - vaikka kaikki on yhtä rakkaita. Jimissä on sitä jotain - ja vähänkin Jimiä muistuttavat koirat saavat aina pystähtymään. Tästäkin koirasta pelkästään kuvien perusteella läpi internetin välittyy se reippaus, iloisuus ja uskollisuus. Takuulla mahtava koira tämäkin!


Nala (Kulkurit)
Lady Nala.  Hänkin on Suomessa kotihoidossa ja takuulla nappikoira aktiiviselle perheelle. Todella hyvä tyyppi. Nala on meilläkin vieraillut, viikonloppua viettänyt ja yhdessä olemme lähimetsiä tutkineet. Metsästysviettinen toki, mutta todella upea koira. Nala on Romaniasta ja etsii kotia Rescueyhdistys Kulkureiden kautta. Nalakin on tosiaan Suomessa joten tutustumaan pääsee tähän mahtavaan koiraan. Nala on oikein koiran näköinen koira - jos sellaista määritelmää voi kellekkään antaa. Tämä on niin paras mahdollinen koira oikeaan kotiin.

Kannattaa tutustua myös noiden yhdistysten sivuihin tarkemmin - ja kotia etsiviin koiriin. Varmasti sieltä löytyy jokaiselle teille sopiva koira - jos koira siis harkinnassa on. Mahtavia tyyppejä kaikki nämä, ja ne muutkin… Ehkä joku päivä tulee sellainen hetki ettei tarhat ole puollollaan kodittomia eläimiä. Siihen asti meidän kaikkien vastuu on kantaa huolta näistä eläimistä. Kukaan tämän bloggauksen koirista ei ole lopetusvaarassa sillä apu - ja mahdollisuus - löytää uusi koti on löytynyt. Nämä koirat ovat harvoja joille se mahdollisuus tarjoutuu. Hyljätyistä koirista valtaosa lopetetaan. Kyse ei ole kymmenistä tai sadoista, vaan tuhansista ja sadoista tuhansista. Maailman laajuisesti miljoonista. Adoptoimalla koiran tarjoutuu tilaa tarhoilla ja kotihoidossa niille koirille jotka hyljättynä odottavat lopetusvuoroaan. Eihän sen niin pitäisi olla? Jokainen koira ansaitsee sitoutuneen, hyvän kodin. Yksikään koira ei ansaitse tulla hyljätyksi kaduille tai tappotarhoille. Anna koti kodittomalle koiralle - tai ainakin harkitse tätä vaihtoehtoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti